MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că anul acesta va fi reluată organizarea Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Cetatea de Scaun a Sucevei. Niculai Barbă a spus că administrația județeană și Muzeul Național al Bucovinei își propun să reia organizarea Festivalului Medieval, la nivelul care va fi permis de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. „Ne pregătim să desfășurăm o serie de activități în Cetatea de Scaun și în spațiul din jurul cetății, în șanț și pe platou, precum și în incinta Muzeului Satului Bucovinean”, a spus Barbă, care a mai adăugat că ediția de anul acesta a festivalului ar urma să se desfășoare în perioada 13 – 15 august. „Sperăm să fim primii din țară care vor relua un festival de acest gen. Și asta pentru că pe de o parte Festivalul Medieval de la Suceava a devenit cel mai importat eveniment de gen din țară, iar pe de altă parte vrem să transmitem foarte clar că ne pregătim pentru a relua activitățile la un nivel cât mai apropiat de normalitate, adică de dinainte de pandemie. Iar determinarea noastră poate fi privită și ca un gest de revanșă față de situația care a fost anul trecut, când nu am putut să desfășurăm mare parte din acțiuni”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

El a mai precizat că CJ Suceava este pregătit să organizeze cât mai multe evenimente în cadrul acestui festival, cu o participare numeroasă din partea trupelor medievale și a spectatorilor, cu respectarea restricțiilor care vor fi în vigoare la momentul respectiv, sens în care se vor fce consultări și cu Direcția de Sănătate Publică.

„Mai trebuie spus că ediția de anul acesta a Festivalului Medieval va organizată organizată sub egida a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna”, a mai arătat Niculai Barbă. El a spus că la festival vor participa trupe de teatru, cavaleri, trupe medievale și vor fi organizate spectacole de cascadorii cu caii. Vicepreședintele CJ Suceava a mai precizat că o parte a momentelor din cadrul festivalului vor fi transmise și online. „Ne dorim foarte mult să organizăm și o paradă medievală, dar acest lucru depinde de restricțiile din momentul respectiv. Pe măsură ce vom ști restricțiile ne vom ajusta și noi programul”, a mai declarat Niculai Barbă.

Festivalul medieval se reîntoarce anul acesta în Cetatea de Scaun a Sucevei cu spectacole pentru public, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava