Concert pascal
MOPAN Suceava

În anul 2007, la Liceul cu Program Sportiv a demarat un interesant proiect sub titulatura de Campus Şcolar. Acest proiect a cuprins un construirea unui cămin şcolar cu 100 de locuri şi a unei cantine cu aceeaşi disponibilitate, a un amfiteatru care cuprinde cabinete metodice şi medicale, amenajarea a două terenuri de handbal şi dotarea lor cu suprafaţă sintetică şi reabilitarea terenului de fotbal şi acoperirea lui cu suprafaţă sintetică şi construirea unei scurte piste de atletism.

– Domnule director, ce se mai întâmplă cu proiectul Campusul de la LPS Suceava?

– În 2007 proiectul a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, iar demararea lui a debutat la finele aceluiaşi an. Finanţarea pentru acest proiect a ţinut până la sfârşitul anului 2008. Valoarea totală a acestui proiect a fost de 16 milioane de lei, din ei fiind alocaţi şi consumaţi deocamdată doar 6 milioane. Banii ne-au venit direct de la Guvern prin Inspectoratul Şcolar, construcţia obiectivelor din proiect fiind realizată de firma SUCT Suceava.

– În ce stare sunt construcţiile în acest moment?

– Din fericire, căminul şi amfiteatrul sunt acoperite, însă cantina nu are acoperiş şi vă daţi seama că de-a lungul celor 5 ani de când nu am mai avut finanţare lucrările s-au deteriorat pentru că a plouat şi a nins în interior.
La terenurile de handbal lucrările am rămas în fază incipientă, iar la terenul de fotbal situaţia este şi mai dificilă. Suprafaţa a fost decopertată, pentru ca apoi să fie acoperită cu pietriş şi compactată şi s-au executat şi rigolele de scurgere. După această fază ar fi trebuit doar turnată o şapă de beton peste care urma stratul sintetic de joc.
Din păcate, în acest moment starea terenului de fotbal este una foarte dificilă pentru că printre pietre au crescut buruieni şi suprafaţa s-a erodat. Am ajuns în situaţia de acum cinci ani când trebuie să reluăm lucrările amintite anterior de la zero.

– Ce demersuri aţi făcut pentru reluarea finanţării proiectului Campus?

– Ultima discuţie cu un factor de decizie a fost în perioada în care s-au sărbătorit 50 de ani de la înfiinţarea Instituţiei de Învăţământ Superior la Suceava. Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a venit la noi şi a văzut situaţia exactă. Atunci am primit promisiunea că se va încerca reluarea finanţării în cel mai scurt timp. Nu s-a întâmplat acest lucru în acest an, dar sperăm ca 2014 să fie mai bun.

– În ce caz v-ar afecta o nereuşită a acestui proiect?

– Este păcat să nu se finalizeze proiectul Campus LPS Suceava. Pentru noi finalizarea ne-ar aduce mari beneficii. Orice moment de întârziere ne afectează pentru că nu avem ce oferi copiilor pentru a veni la liceul nostru. Dacă secţiile de handbal şi volei beneficiază de sala de sport din complexul nostru, cele de fotbal şi rugby au mari probleme. Noi suntem un liceu vocaţional şi avem nevoie de copii pentru a funcţiona.
În condiţiile în care populaţia şcolară este în scădere, trebuie să oferim condiţii copiilor pentru a îi atrage la noi. Ori în condiţiile în care doar la secţia de fotbal, la liceu, gimnaziu şi grupe de la Clubul Sportiv Şcolar avem circa 300 de mici fotbalişti care nu au unde să se antreneze, acest lucru este grav.
Noi am încercat prin forţe proprii să ne descurcăm, am avut şi sprijinul Primăriei şi Consiliului Local, cărora le mulţumim şi sper ca lucrurile să fie bune sau mai bune în anul care va veni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava