Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: „Vă informăm că SC ETHOS SRL în parteneriat cu AJOFM SUCEAVA a finalizat implementarea proiectului intitulat “Formare profesionala pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, in judetul Suceava”. Acest proiectul raspunde obiectivului general aferent Axei Prioritare 5 – Promovarea masurilor active de ocupare, Domeniul major de interventie 5.2. Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca si a avut ca obiectiv general integrarea şomerilor/persoanelor inactive/persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă/ pe piaţa muncii în mediul rural din judeţul Suceava (pentru localitățile: Șcheia, Mitocu Dragomirnei, Todirești, Pătrăuți, Ciprian Porumbescu, Moara, Ipotești, Bosanci, Udești, Verești).

In implementarea proiectului s-a asigurat un cadru profesionist de consiliere şi formare profesională în domenii non-agricole pentru persoanele din grupul ţintă. Echipa de management a oferit un sprijin permanent, concret şi oportun, actualizat la contextul economic actual, incluzând aspecte elementare de informare, consiliere profesională, şi dezvoltare personală, consolidate prin cursuri de formare profesională, astfel încât, până la 31 martie 2013 indicatorii proiectului să fie îndepliniți în totalitate.

Proiectul a atins obiectivului general prin:
1. promovarea, în cadrul a zece campanii de informare, a oportunităţilor de ocupare în activităţi non-agricole pentru 420 de şomeri/persoane inactive/persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural în judeţul Suceava;

2. creşterea gradului de ocupare în activităţi non-agricole prin consilierea unui număr de 210 şomeri/persoane inactive/persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural;

3. promovarea mobilităţii ocupaţionale prin furnizare de cursuri de formare profesională în domenii non-agricole, solicitate pe piaţa locală şi regională (lucrator in comert, frizer, operator calculator electronic si retele), a unui număr de 64 de şomeri/persoane inactive/persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural;.

4. asigurarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole a grupului tinta si nu numai.

Bursa locurilor de munca organizata de S.C. Ethos S.R.L. in data de 29 martie 2013 a reprezentat activitatea finala in implementarea proiectului “Formare profesionala pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, in judetul Suceava”.. Aici au fost prezenti 57 de operatori economici si s-au prezentat peste 150 de locuri de munca pentru judetul Suceava si nu numai. In cadrul acestui eveniment au fost depuse nenumarate CV-uri si s-a creat oportunitatea de intalnire a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca cu angajatorii. Intrucat oferta munca a fost variata evenimentul s-a adresat atat grupului tinta aferent proiectului cat si tuturor celor interesati.

Valoarea totala a proiectului a fost de 576.664 lei, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) – 2007 – 2013 iar managementul proiectului a fost asigurat de Marius Vatavu, Directorul S.C. ETHOS S.R.L.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava