Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat astăzi că va fi un preşedinte implicat, cerându-le în acelaşi timp primarilor să fie mai patrioţi. După ce a fost ales în acestă funcţie, Gheorghe Flutur a participat la o şedinţă la care au fost prezenţi prefectul Constantin Harasim, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, primarii din judeţ, parlamentarii suceveni, precum şi şefi de instituţii deconcentrate, întâlnirea având loc în sala Ştefan cel Mare a Palatului Administrativ. În discursul său, şeful administraţiei judeţene a anunţat că în exercitarea mandatului său nu se va rezuma doar la atribuţiile funcţiei, ci se va implica şi în rezolvarea altor probleme pe care le are judeţul.

În începutul discursului său, Gheorghe Flutur a amintit de faptul că în urmă cu opt ani a preluat pentru prima dată şefia CJ Suceava, dar şi că acum patru ani a predat această funcţie. „Cum e viaţa. Acum opt ani în această sale îmi începeam primul mandat pe vot uninominal de preşedinte al CJ Suceava, iar acum patru ani predam mandatul. Astăzi cu ajutorul bunului Dumnezeu, al sucevenilor şi cu echipa mea îl preiau din nou. De aceea, vedeţi cum e în viaţă. Poate că nici tu singur, dar nici alţii nu intuiau deznodământul acestui parcurs. Nu pot să încep discursul meu fără să mulţumesc în primul rând bunului Dumnezeu, familiei mele, echipei mele de consilieri şi mă refer în primul rând la echipa PNL, şi să mulţumesc sucevenilor pentru votul din 5 iunie. E bine că se încheie azi acest provizorat, această aşteptare, mai ales că din păcate Suceava are din nou nişte încercări în ceea ce priveşte inundaţiile. Am văzut că unii făceau anumite trimteri şi aş vrea să le completez eu. Da, mandatul 2008 a fost un mandat în care am debutat cu inundaţii. Din păcate mandatul 2016 îl încheie colegul meu cu inundaţii, şi sper să se oprească aici, să vină vreme bună şi să intrăm în normalitate”, a declarat Flutur.

El a făcut un apel la primari să facă mai multă administraţie şi mai puţină politică, subliniind faptul că încrâncenarea politică din perioada campaniei electorale trebuie lăsată deoparte.
„Sunt pregătit să las patima politică. Folosiţi-mi experienţa mea de trei mandate de senator, din cei doi ani cât am fost ministru al agriculturii în Guvernul aderării şi din cei patru ani cât am fost preşedinte al Consiliului Judeţean. Contaţi pe experienţa mea şi pe buna credinţă pentru a face ceva bun pentru suceveni”, le-a transmis Gheorghe Flutur primarilor suceveni.

El a subliniat faptul că nu se va rezuma doar la atribuţiile de preşedinte, ci îşi doreşte să fie reprezentantul judeţului şi al sucevenilor în raport cu ministerele, instituţiile statului sau în raport cu o serie de companii care furnizează utilităţi, gaz metan sau energie electrică. Gheorghe Flutur a atras atenţia că „Suceava este un judeţ nevorbit”, iar oamenii trebuie să aibă pe cineva care să îi reprezinte în relaţiile cu instituţiile menţionate anterior.

Gheorghe Flutur a declarat că în calitate de preşedinte al CJ Suceava nu vrea să meargă doar la inaugurări de evenimente, subliniind că „trebuie să-i reprezentăm pe suceveni”, dar şi că „voi fi un preşedinte implicat”. Astfel, Flutur a arătat că este interesat de relaţiile pe care sucevenii le au cu furnizorii de servicii şi utilităţi, oamenii sesizând faptul că aceştia au monopol. El a vorbit şi de alte probleme care trebuie rezolvate, printre care exploatările necontrolate din albiile râurilor, finalizarea şoselei de centură, îndiguirile cursurilor de apă, gestionarea deşeurilor din judeţ, electrificarea zonelor în care nu sunt reţele de energie electrică, asigurarea apei potabile în zonele în care populaţia a rămas fără apă din cauza secetei, alte probleme fiind şi cele pe care le au persoanele cărora li se impune să plătească reţetele compensate pe motiv că nu au declarat câţiva lei primiţi ca dividende. „Astfeld e discuţii trebuie să aibă loc des între noi. Noi nu suntem pe un podium și populația altundeva. Am fost aleşi şi când cineva m-a încărcat cu un vot, am responsabilități față de cetățeni. Noi suntem aici datorită lor. Şi rugămintea mea este să schimbăm abordarea în relaţia cu cetăţeanul”, a spus Gheorghe Flutur.

De asemenea, Gheorghe Flutur a menţionat că principalele sale ţinte vizează încheierea unui parteneriat cu primarii pentru facilitarea înfiinţării de locuri de muncă, crearea axei Suceava-Botoşani pentru dezvoltarea cu ajutorul fondurilor europene, precum şi protejarea şi promovarea capitalului autohton. Totodată, şeful administraţiei judeţene le-a cerut primarilor să stea mai mult de vorbă cu oamenii şi să se lase criticaţi dacă e cazul fiindcă, spune el, „aplaudacii te nenorocesc”. Preşedintele Flutur i-a mai sfătuit pe primari să devină mai patrioţi cu judeţul, pentru a repune Bucovina pe harta ţării.

La şedinţa de astăzi au participat doar parlamentarii PNL, respectiv deputaţii Ioan Balan, Dumitru Pardău, Sanda-Maria Ardeleanu, Radu Surugiu, Constantin Galan, alături de aceştia fiind prezent şi omul de afaceri Dumitru Mihalescul. În discursul său, deputatul Ioan Balan a făcut un apel la unitate, precizând că în opinia sa administraţia şi politica sunt legate, iar validarea noului Consiliul Judeţean reprezintă o încununare a muncii politice. Ioan Balan s-a declarat convins de faptul că odată cu revenirea lui Gheorghe Flutur la conducerea Consiliului Judeţean, promovarea Bucovinei va cunoaşte o nouă etapă. Balan a spus că atunci când a făcut referire la Bucovina trebuie să se înţeleagă întreg judeţul. „Bucovina este o stare de spirit. <Produs în Bucovina> înseamnă mai mult decât ce produc niște carmangerii și fabrici de lapte. Iar starea de spirit insuflată de Gheorghe Flutur trebuie să meargă mai departe. Iar judeţul Suceava este pe mâini bune, şi aici mă refer şi la PNL, dar şi la colegii din PSD. Aici, acasă, le mai zicem noi, dar hai să fim bucovineni și la București și la Viena și în toate capitalele europene”, a spus Balan.
De asemenea, primarul Sucevei, Ion Lungu, a subliniat faptul că se simte onorat să facă din nou echipă cu Gheorghe Flutur, declarând că „greul abia acum începe”. „Oamenii sunt mult mai exigenți față de cei pe care i-au ales și nu mai au răbdare, vor să vadă că ne respectăm promisiunile”, a declarat Lungu. El a precizat că va pune în practică promisiunile cu care a venit în faţa sucevenilor şi cu care a fost ales pentru cel de-al patrulea mandat. Nu în ultimul rând, revenirea lui Gheorghe Flutur la şefia judeţului a fost salutată şi de deputatul PNL Dumitru Pardău.

Flutur a anunţat că va fi un preşedinte implicat şi le-a cerut primarilor să fie mai patrioţi cu judeţul Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava