Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a solicitat astăzi, la Iaşi, la întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş, găsirea unor soluţii urgențe pentru ca şoseaua de centură a Sucevei să fie finalizată anul acesta. Dacian Cioloş a participat ieri, la Iaşi, la o întâlnire cu deputaţii, senatorii şi autorităţile locale din judeţele Moldovei, la discuţii fiind prezenţi şi viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul transporturilor, Dan Costescu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Achim Irimescu, şi ministrul consultării publice și dialogului civic, Violeta Alexandru.
În intervenţia sa, una dintre subiectele prioritare aduse în dicuţie de către senatorul PNL Gheorghe Flutur a fost şoseaua de centură a Sucevei, şi în mod special finalizarea acestei investiţii. Astfel, Gheorghe Flutur i-a solicitat ministrului transporturilor să găsească soluţiile pentru ca şoseaua de centură a Sucevei să fie finalizată în mod obligatoriu în cursul acestui an.
Pe de altă parte, Flutur i-a prezentat premierului Dacian Cioloş proiectele de infrastructură prioritare pentru judeţul Suceava, respectiv autostrada Siret – Suceava – Bucureşti şi cosntrucţia autostrăzii Iaşi – Târgu Neamţ – Târgu Mureş, aceasta urmând să treacă prin zona Moţca – Drăguşeni, la limita cu judeţul Suceava, dar şi modernizarea drumului E 85, de la Roman – Suceava – Siret. Făcând referire la domeniul agriculturii, Gheorghe Flutur a propus un proiect pentru un lanţ
integrator de industrie agro-alimentară, pentru valorificarea produselor autohtone, ale gospodariilor ţărneşti şi ale fermierilor, care să fie realizat pe structura unui pol de dezvoltare economică Suceava-Botoşani. În acelaşi timp, liderul PNL Suceava a propus şi promovarea unui proiect intitulat „Bucovina – pol de dezvoltare turistică”, el explicând că acesta ar presupune realizarea unei asocieri a staţiunilor turistice din judeţ.
Gheorghe Flutur a mai solicitat sprijin şi pentru proiectele contra inundaţiilor pentru judeţul Suceava, în acest sens urmând să fie promovate proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru îndiguiri şi amenajări de maluri pe râurile Suceava, Moldova, Bistriţa şi pe Siret. În discursul său, Gheorghe Flutur a făcut referire şi la oraşele mici din judeţul Suceava. „Guvernul, administraţiile judeţene şi structurile regionale trebuie să sprijine oraşele mici, care au fost dezavantajate la accesarea de fonduri europene în ultimii ani. Acum este şi noul Cod fiscal, al Guvernului Ponta, care le creează mari probleme locuitorilor din aceste oraşe, având în vedere că impozitele pe terenuri au crescut foarte mult”, a spus Flutur.
El a avut în vedere şi problema sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate, propunând ca luna august să fie declarată „luna diasporei”. „Foarte mulţi suceveni, bine pregătiţi profesional sunt plecat în străinatate, judeţul Suceava fiind un exportator de forţă de muncă bine pregătită. Consider că în luna august trebuie să organizăm întâlniri cu sucevenii care se întorc acasă, să le prezentăm ce oportunităţi au de a investi în judeţul Suceava, să le preluăm problemele şi să-i încurajam să investească aici”, consideră Flutur.
De precizat că la finalul discuţiilor de ieri de la Iaşi, premierul României Dacian Cioloş a anunţat, în mod oficial că autostrada Iaşi – Târgu Mureş va fi o prioritate pe care o va avea în mandatul său, alături de autostrada Piteşti – Sibiu.

La întâlnirea cu Dacian Cioloş, Flutur a solicitat ca centura Sucevei să fie terminată anul acesta, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava