Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene a fost prezent astăzi la Zilele comunei Arbore, acolo unde a reamintit despre zilele în care participa la balurile și strânsurile organizate de hramul comunei. În cuvântul său, Gheorghe Flutur a povestit că a fost unul dintre cei care „au stricat toloaca ani la rând” la aceste baluri. „Domnule primar drag. Dacă ar putea grăi toloaca asta de balurile și strânsurile de acum 20 – 30 de ani. Eu îs unul dintre cei care v-am stricat toloaca ani la rând și dacă vreți să-mi cereți despăgubiri m-ați prins acuma și vă rog să-mi cereți”, i-a spus Gheorghe Flutur primarului din Arbore, Dan Tperciuc. El a ținut să-l felicite pe primarul din Arbore pentru că organizează astfel de evenimente la care oamenii vin îmbrăcați în costume populare. „Vă felicit că faceți astfel de evenimente. Văd foarte multă lume în straie populare, mai ales copilașii. Bucovina are nevoie de autentic și vedeți că mă mai critică unii și alții. Dar eu m-am încăpățânat să promovez autenticul, straiul popular și obiceiul nostru drag din Bucovina. În rest astăzi e sărbătoare, de mâine domnul primar iar ne bate la cap cu gazul metan, cu apa, cu canalizarea, cu drumurile. Nu despre asta vă vorbesc eu astăzi. Pentru că astăzi e o zi de sărbătoare și pe mine încă nu m-a chemat nimeni la hram. Nu mai știu cum e obiceiul acum. Pe vremuri aveam în două locuri. Pe deal la Botoșana și pe cotu din jios, mă chemau doi la hram. Până acum nu m-o chemat nimeni. Și m-o întrebat primarul din Botoșana dacă spun două vorbe pe scenă. Și am spus Ioane, tu ai putea grăi flămând? Și atunci a înțeles. Ce să vă spun dragii mei. Vă prețuiesc, mă bucur că v-am văzut și Dumnezeu să vă ajute și petrecere frumoasă”, le-a spus Gheorghe Flutur celor prezenți la Zilele comunei Arbore.

El a ținut să adauge că CJ Suceava este alături de comuna Arbore și atât pentru  dezvoltarea infrastructurii, fie că e vorba de drumuri, sau de construcția noii rețele de gaz metan, cât și pentru dezvoltarea turismului. „L-am întrebat pe domnul primar câte pensiuni are în Arbore. Trei, mi-a spus. E loc de mai mult dragii mei. De aceea ne luptăm să aducem autostrada, dar și alte investiții. V-am făcut drumul peste Pleșa pentru a ieși la Mănăstirea Humorului. Mai am o bucățică de drum în Dealul Cojocului, ca să ieșiți pe scurtătură și avem și aici spre Burla un drum, anul viitor. Și știu bine ce așteptați, gazul. Cineva m-a întrebat dacă trageți gazul. Am spus da, dar să nu-l ardem degeaba”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Flutur alături de primarul din Arbore la zilele comunei: „Domnule primar drag. Vă felicit pentru că faceți astfel de evenimente la care oamenii vin în straie populare”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava