Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul democrat liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat că parlamentarii PDL au depus o iniţiativă legislativa care se referea la reducerea fiscalitatii, respectiv diminuarea cotei unice de la 16 la 12%, reducerea CAS, salariul minim majorat la 1000 de lei, si un intreg pachet de masuri pe care PDL le are in vedere pentru relansare economică. Flutur a mai arătat că PDL susţine şi înfiinţarea unei Autorităţi pentru Protecţia Întreprinzătorilor din România. „Acest lucru il cerem si USL pentru ca daca România are o problema uriasa astăzi este cea legata de mersul economiei si de creşterea economica. Aceasta intitiativa, care a fost practic dezbatuta intr-o prima forma acum trei luni de zile la o intalnire cu mediul de afaceri, doreste sa asigure o protectie a intreprinzatorului din Romania.

Ne-am bazat pe un regulament, pe o „carte a contribuabilului” care este facuta de ANAF din 2004-2010, unde se prevad conditiile de control, conditiile in care contribuabilul poate sa intervina asupra eventualelor abuzuri, dar nu exista nicio forma de coercitie sau cel putin de a apara, de a-si apara drepturile intreprinzatorul, motiv pentru care noi am considerat necesara intitierea acestui proiect.

Avand in vedere politica pe care o are Partidul Democrat Liberal ca partid de centru dreapta, avand in vedere ca aceste forme din zona privata reprezinta practic cea mai importanta resursa bugetara pe de o parte, şi pe de alta parte asigura 2,5 milioane de locuri de munca, ni s-a parut foarte important sa gasim o forma prin care si acesti intreprinzatori sa fie protejati de eventualele abuzuri”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că PDL a propus înfiinţarea unei Autoritati pentru Protectia Intreprinzatorului, care ar urma să fie in subordinea Parlamentului, şi care va urmări daca întreprinzătorii sunt supuşi unor abuzuri in timpul controlului, modul in care isi recupereaza TVA-ul sau drepturile pe care le are bugetul de stat fata de acestia. “Aici, de cele mai multe ori singura cale de atac era calea justitiei care dureaza foarte mult si fara efecte pentru intreprinzatorul respectiv. In aceste conditii, noi am considerat ca este bine sa infiintam o Autoritate in echilibru cu Autoritatea pentru Protectia Consumatorului. Daca un consumator este aparat intr-o forma sau alta de abuzurile autoritatilor sau ale diferitelor forme de organizare, credem ca si intreprinzatorii trebuie sa aiba o astfel de forma. Aceasta Autoritate este o autoritate autonoma, independenta, subordonata Parlamentului. Cel mai important, Consiliu Director practic este format majoritar din reprezentantii organizatiilor patronale la IMM-uri sau la intreprinderile patronale mari, in asa fel incat sa poata sa primeasca astfel de sesizari” a spus preşedintele PDL Suceava. Gheorghe Flutur a explicat că legea respectiva are sase capitole, in care sunt explicate conditiile, drepturile si obligatiile intreprinzatorilor, şi unde sunt enumerate drepturile fundamentale ale intreprinzatorului şi dreptul de a fi platiti in termen. “Ştiti foarte bine ca a fost o dezbatere in Constitutie ca si statul sa-si asigure obligatile bugetare sau obligatiile financiare fata de intreprinzatori. Aici, Ponta si USL nu au fost de acord. Atunci, sa cream o intitutie care-i protejeaza, altfel nu vom putea niciodata sa fim pe picior de egalitate, mediul privat cu cel de stat. Credem ca modul de aplicare a acestei autoritati si, pana la urma, punerea la punct a acestei autoritati va crea asupra mediului de afaceri un stimulent si, asa cum am stabilit, va crea premise ca si intreprinzatorul sa poata fi sigur, intr-un mediu concurential, sa nu fie supus, din considerente de orice natura, la tot felul de abuzuri, pe natura fianciara, pe natura economica, orice tip de abuz. Credem ca aceasta initiativa intra intr-un pachet general pe care Partidul Democrat Liberal doreşte sa-l aplice prin initiative legislative”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava