Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” vor fi realizate investiții de peste 33 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a precizat că din punctul său de vedere este cel mai curajos program de investiții din ultimii ani. Flutur a declarat că în ședința de mâine a Consiliului Județean vor fi aprobate mai multe investiții pentru Spitalul Județean Suceava, printre care și amenajarea unui bloc operator nou. „Aici este vorba de corpul D pe care îl supraînălțăm, pentru amenajarea a patru noi săli de operații. Avem nevoie pentru neurochirurgie, chirurgie infantilă și ortopedie. Erau nouă blocuri operatoare până acum, plus câteva cu specific ORL, Oftalomologie, Obstretică, și acum mai facem patru pentru că nu făceam față. Și asta pentru că dacă în 2009 erau undeva la 7.500-8.000 de intervenții în blocurile operatorii, acum sunt 14.500-15.000. S-a dublat numărul de pacienți care sunt operați la Suceava”, a spus șeful administrației județene. El a arătat că investiția se ridică la suma de 7,8 milioane de euro, bani care vor fi asigurați din fondurile Consiliului Județean și ale Spitalului Județean Suceava. „Este o investiție foarte curajoasă. Dacă mă gândesc aici, valoarea asta de 7,8 milioane de euro înseamnă și construcția, dar și dotarea cu aparatură de ultimă generație”, a explicat președintele CJ Suceava.

Flutur: Ne propunem să construim un corp noi pentru chirurgie plastică și arși

Gheorghe Flutur a adăugat că o altă investiție va fi și un corp nou pentru chirurgie plastică și arși. „Aici am înaintat proiectul la Ministerul Sănătății pentru că știu că și ei sunt într-o ofensivă și încurajează aceste investiții. Avem nevoie de bani de la Ministerul Sănătății pentru că aici nu îi avem noi în momentul acesta, dar ne trebuie o astfel de investiție și la Suceava. Aici vorbim de supraînălțarea corpului, valoarea investiției fiind estimată la 22 de milioane de lei, adică 4,6 milioane de euro, cu tot cu dotări. Este o secție extrem de sensibilă și viața a arătat că până ajungi la București sau unde sunt astfel de secții e nevoie să avem și noi aici la Suceava așa ceva. Îmi exprim speranța că Ministerul Sănătății ne va aloca niște fonduri pentru că au programe speciale în această direcție, iar Suceava cred că merită pentru că foarte multe investiții le facem noi și nu așteptăm de la alții”, a precizat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a adăugat că o altă investiție care va fi supusă aprobării în ședința de vineri va fi construcția unui heliport. Gheorghe Flutur a explicat că aici este vorba despre o pistă care are o suprafață de 430 de metri pătrați, situată pe acoperișul spitalului. Flutur a spus că valoarea proiectului este de 1,3 milioane de euro și este necesară pentru a face legătura mai rapidă între Spitalul Județean Suceava și alte centre universitare mari din țară. „Avem nevoie de acest punct unde să vină elicopterul să preia pacientul, să-l ducă, să-l aducă și dorim să facem această investiție”, a precizat șeful administrației județene.

Proiect pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă a spitalului

El a amintit și de un alt proiect pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă la spitalul vechi, dar și la cel nou. Gheorghe Flutur a spus că astfel de lucrări nu s-au făcut din din 1966, de la construcția spitalului. „Dorim să facem toată această reabilitare, care înseamnă o investiție foarte mare, de circa 2,4 milioane de euro. În primul rând este prima cale care trebuie să o închidem în ceea ce privește riscurile la diverse boli sau infectări în Spitalul Județean. Această reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă sunt obligatorii”, consideră Gheorghe Flutur.


El a mai spus că urmează și alte investiții care vor fi finanțate din banii de la Consiliul Județean și Spitalul Județean. „Avem prinse la finanțare studii de fezabilitate,  geotehnice și topo pentru pasajul subteran. La pasajul subteran suntem în discuții avansate cu proiectanții, pentru că dorim să facem legătura cu spitalul vechi. Vrem să vedem cum va arăta poziționat și spitalul de copii în curtea spitalului vechi, pentru a stabili cât de mare va trebui să fie deschiderea la acest pasaj subteran. Țin foarte mult la această investiție și o vom face. Avem apoi amenajarea ambulatoriului la secția de boli infecțioase. Aici trebuie să fie cu circuite separate față de ambulatoriul pentru ceilalți pacienți” a declarat președintele CJ Suceava. El a explicat că investiția va fi realizată în demisolul de la secția de boli infecțioase  și va avea o valoare de 1,2 milioane de euro, cu bani de la CJ Suceava și Spitalul Județean.
Gheorghe Flutur a mai declarat că un alt proiect va fi cel pentru deschiderea unui Centru de excelență, care va fi realizat din fonduri europene, cu o valoare de 682.000 de lei „Am preluat de la Direcția de Sănătate Publică un spațiu de 180 de mp și îl vom moderniza și vom face un centru de excelență. Cadrele de la Spitalul Județean merită așa ceva, un loc unde să se întâlnească, să facă seminarii și să se specializeze”, a precizat Flutur.

Flutur: „Cred că este cel mai ambițios program pentru investiții la Spitalul Județean Suceava”

Șeful administrației județene a amintit și de proiectul pentru construcția unui bloc de locuințe pentru medici, investiție la care Consiliul Județean asigură o finanțare de 1,7 milioane de lei, pentru utilități, la care se adaugă circa 18 milioane de lei, finanțarea de la Compania Națională de Investiții.


„La un simplu calcul ce își propune Spitalul Județean, sprijinit de Consiliul Județean, înseamnă investiții de peste 33 de milioane de euro în perioada următoare. Este un program foarte curajos, cred că cel mai curajos din ultimii ani. Și aici încă nu am luat în calcul finanțarea propriu-zisă a pasajului subteran, ci doar studiile. Pentru că au fost bani europeni care ne ajută la noul ambulatoriu și atunci ne permitem să alocăm bani în alte direcții. Cred eu că e un program foarte curajos. Cel puțin în al doilea mandat al meu de președinte de CJ, dar și al domnului Râmbu, cred că este cel mai ambițios program pentru investiții la Spitalul Județean Suceava, cu investiții făcute în cea mai mare parte din banii noștri și din bani europeni. Și s-a văzut că Europa când vede că faci ceva îți decontează. Asta trebuie să fie o învățătură de minte și în alte domenii și sper să mi se întâmple asta și la aeroport”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava