Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a ridicat problema consumului de droguri în unitățile de învățământ în cadrul reuniunii directorilor de școli care a avut loc astăzi la Liceul Filadelfia la care au participat și reprezentanții ai instituțiilor de forță ale județului. Flutur a cerut mai puține simpozioane pe această temă și mai multă acțiune și implicare din partea tuturor. ”Pe mine ce mă îngrijorează cel mai mult e consumul de droguri în școli. Nu știu cum să spun dar nu aș rămâne la nivelul așa al unui simpozion  despre droguri pentru că părerea mea e că noi facem multe simpozioane. Dacă nu abordăm pragmatic problema asta tot vom citi breaking-newsuri că încă un șofer care a consumat droguri a mai intrat în niște oameni șamd.. Problema asta este extraordinar de gravă”, a spus Flutur.

El a făcut un apel la consolidarea relației profesor-elev-părinți-autorități și a sugerat cadrelor didactice ca la orele de dirigenție să-i cunoască mai bine pe copii și familiile din care provin. ”Fac un apel la dumneavoastră ca relația părinți-școală- familie- administrație publică și autorități să fie mai strânsă pentru că e o problemă foarte foarte gravă. Cred că toți avem obligația să urmărim să vedem ce se întâmplă cu fenomenul, de unde vine, pentru că e foarte îngrijorător acest consum de droguri mai ales în școli. Vedeți la festivaluri s-au descoperit droguri dar aglomerări  înseamnă și școlile. Eu cred că trebuie să depășim tipul ăsta de abordare. Nu vreau să mă bag în curricula dumneavoastră dar la ora de dirigenție cred că trebuie să-i cunoașteți mai bine oameni buni pe copii pentru că e prea târziu după aceea. Sau mai ales cei care nu țin legătura cu familia sau când familia consideră că nu e din păcate o prioritate. Aici este problema”,a  arătat șeful administrației județene. Flutur a adus în discuție o situație în care se afla la o  frizerie din Gura Humorului ca să se tundă iar un client l-a întrebat dacă are cunoștință despre seringile de injectat droguri care sunt aruncate într-o toaletă din centrul orașului.

”Și eu am făcut analize în ATOP dar lucrurile sunt mult mai profunde de asta. Într-o zi m-am dus la frizer în Humor să mă tund și un domn de pe scaunul de alături mi-a spus ”domnu Flutur vii cu mine să-ți arăt într-o toaletă din centrul orașului despre ce-i vorba cu seringile de droguri?”.  Asta e  problema noastră și eu o ridic și pentru cei de la Poliție și pentru celelalte unități de ordine publică pentru că trebuie să facem ceva mult mai curajos dar și către școală și către familie. Cred că în 2023 asta este marea provocare oameni buni pentru că a intrat acest virus, această  boală, acești  traficanți care-și fac de cap și eu cred că dacă nu ne dăm mâna noi cei de bună credință o să avem o problemă mare cu copiii noștri. Vreai să spun apăsat,  fiecare dintre noi trebuie să facem mult mai mult pentru eliminarea acestui flagel extrem de periculos”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava