Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, astăzi, la recepţia finală a lucrărilor de modernizare a DN 18 pe tronsonul Iacobeni – Ciocăneşti – Cârlibaba – limita cu judeţul Maramureş. Recepţia finală a lucrărilor a fost semnată de directorul CNAIR, Mariana Ioniţă. La semnarea recepţiei au mai fost prezenţi şi primarii din Ciocăneşti şi Cârlibaba, Petru Ciocan, respectiv Gabriel Danciu. După recepţie, Gheorghe Flutur a subliniat că acest drum parcurge una dintre cele mai frumoase zone din România, pe Valea Bistriţei Aurii. „Astăzi o zi foarte importantă pentru județul Suceava. Se semnează în recepția finală a acestui drum, pe 40 de kilometri, de la Iacobeni până la granița cu județul Maramureș. O investiție care a ieșit excepțional”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că acest drum va scurta cu 100 de kilometri distanța dintre Suceava și granița cu Ungaria la Petea – Satu Mare. „Oamenii pot veni pe aici mai ușor și mai facil pe la Borșa, să ajungă la Satu Mare și apoi în graniță și mai departe spre Budapesta și Viena. Dar aici se deschide o perspectivă de dezvoltare turistică excepțională pe zona Bistriței Aurii. Primarii de aici au făcut și ei eforturi foarte mari, există o infrastructură de cabane care s-a dezvoltat în această perioadă și există obiective turistice foarte frumoase.”, a precizat șeful administrației județene. El a făcut referire la satul tradițional Ciocănești. „Gândiți-vă la muzeele care înseamnă tradiții și obiceiuri, la Festivalul Național al Păstrăvului, la plutăritul pe Bistrița și la atâtea alte evenimente unice la care pot participa turiști în frumoasa Bucovină”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că împreună cu primarul din Cârlibaba vrea ca în perioada imediat următoare să fie construită o poartă bucovineană la intrarea în judeţul Suceava, la graniţa cu Maramureş. „Vreu să promovăm în continuare această zonă minunată a Bucovinei pentru că în sfârșit avem un drum așa cum îl merită de mult”, a mai spus Flutur. El a precizat că a solicitat în procesul verbal de recepție a lucrărilor pe DN 18 să fie consemnați mai mulţi kilometri de trotuare care vor trebui construiţi tot cu finanțare de la CNAIR.

La rândul său, primarul din Ciocăneşti, Petru Ciocan, a precizat că modernizarea acestui drum a fost aşteptată de 10 ani de locuitorii din această comună. „Este un drum care va contribui mult la ridicarea zonei. Acest lucru se vede deja, dacă analizăm valorile de trafic din perioada scursă de când s-a dat în folosință acest drum. Iar pe cei interesați sau care au semnalat că mai există anumite lucruri de realizat, vreau să îi asigur în urma recepției se va stabili exact ce lucrări mai trebuie făcute. Şi sunt convins că în perioada de garanție constructorul le va realiza ca să fie totul făcut la perfecție”, a declarat Petru Ciocan, care a ţinut să mulţumească CNAIR şi constructorului pentru finalizarea acestei investiţii.

De asemenea, primarul din Cârlibaba, Gabriel Danciu, a spus că acest drum va contribui, cu siguranţă, la dezvoltarea turismului din această în comuna sa dar şi în întreaga zonă. „Azi avem soare din toate punctele de vedere. Am reușit în cele din urmă să ajungem să circulăm pe un drum modernizat, pe care îl așteptam de foarte mult timp. Am avut foarte mult de suferit în perioada în care el a fost așa cum a fost. Mă bucur enorm de mult pentru că acum circulăm pe un drum european care leagă Bucovina de Occident. Să sperăm că acesta va fi și semnalul pentru noi investiţii în turism”, a spus Gabriel Danciu.

Flutur la recepţia finală a DN 18: Acest drum deschide o nouă perspectivă turistică. Drumul spre Ungaria se scurtează cu 100 km, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava