Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în bucură faptul că au început primele lucrări pe tronsonul de la Suceava la Siret a autostrăzii A7. Astfel, Gheorghe Flutur s-a aflat, astăzi, în zona în care se realizează lucrări de foraj pe terenurile pe care va trece autostrada. „Suntem pe traseul Autostrăzii A7, în zona localităţii Grăniceşti, cu o echipă care face primele foraje aici la noi în judeţul Suceava pentru Autostrada A7. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitaţie studiul de fezabilitate și proiectul tehnic şi au câştigat cei de la SEARCH CORPORATION SRL și EGIS ROMANIA S.A, două companii care lucrează în momentul ăsta care lucrează la acest proiect. În primăvara anului viitor estimăm să fie finalizat şi să fie scoasă la licitaţie lucrarea propriu-zisă de execuţie a Autostrăzii pe tronsonul Suceava – Siret, de fapt parte din A7”, a spus Flutur.

El a arătat că în cursul zilei de joi s-au efectuat foraje pe tronsonul dintre Grănicești și Dumbrava. „Am stat de vorbă cu cei care lucrează pentru că aici s-au făcut foraje la opt metri adâncime. Interesează să trimită la laborator să vadă calitatea terenului şi mai exact profilul de sol din această zonă, până la opt metri. Cea mai delicată problemă este prezenţa argilei prăfoase, pentru care trebuie să facă modificări de soluţii tehnice pentru a stabiliza terenul. Aici din câte văd eu nu este în primii metri această argilă prăfoasă, dar dumnealor trimit la Bucureşti şi proiectanţii ţin cont pe toată ruta de soluţii tehnice adecvate”, a precizat Flutur. El a mai spus că în zonele în care vor fi poduri sau podeţe, forajul terenului se va face la o adâncime de până la 25 de metri.

„Mă bucur că vremea le permite, că au venit aici. Sunt primele lucrări pe autostrada A7 şi îi salut pe cei care sunt aici. Suntem şi cu reprezentantul de la drumurile naţionale. Iar noi administraţia judeţeană împreună cu primăriile avem tot interesul să le dăm acces la teren, nu este uşor totdeauna pentru că ne interesează să terminăm primăvara viitoare proiectul, să ne apucăm de treabă pe autostrada A7”, a încheiat Flutur.

Flutur: Mă bucur că au început primele lucrări la Autostrada A7 pe tronsonul Suceava – Siret. La Grăniceşti se fac forări pentru stabilirea calităţii terenului, 6.6 out of 10 based on 16 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (16 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava