Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul din Siret, Adrian Popoiu au inspectat lucrările la noul Parc Industrial din acest oraș aflat la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina. În urma vizitei, cei doi au precizat că lucrările vor fi finalizate până la finalul acestui an.

Astfel, primarul din Siret, Adrian Popoiu a arătat că în parcul industrial sunt mai multe invetiții care sunt implementate de primărie împreună cu administrația județeană. „Aici sunt mai multe investiții care sunt gestionate de către Primăria Siret dar avem ca și partener Consiliul Județean. Aici în spatele meu avem o investiție poate unică în Moldova, o investiție extrem de importantă pentru dezvoltarea zonei Siret și nu numai, a Bucovinei și a întregii regiuni de Nord Est. Este vorba despre Parcul științific și tehnologic, care se construiește împreună cu Consiliul Județean, având ca parteneri Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Universitatea din Cernăuți, Ucraina. E o investiție importantă, o investiție care își va arăta adevărata valoare în viitor”, a precizat Adrian Popoiu. El a arătat că termenul de finalizare a acestei construcții este 31 decembrie 2023.

„Aici va fi prezentă știința, transferul tehnologic, aici va fi prezentă cercetarea în așa fel încât firmele care lucrează în zonă își vor digitaliza procesele lor tehnologice”, a explicat primarul din Siret. El a mai spus că în parcul industrial se lucrează și la alte obiective realizate pe fonduri europene, respectiv o școală de învățare permanentă care va avea mai multe dotări pentru școli și pentru Parcul științific și tehnologic în așa fel încât știința și cercetarea să poată fi transmisă către comunitate și către mediul de afaceri. Popoiu a mai precizat că tot în parcul industrial se construiește și o sală și un teren de sport care va fi folosită de tinerii care vor lucra în această zonă. „Sperăm ca pe viitor, prin promovare, să avem și investitori care să vină alături de noi în aceste proiecte frumoase”, a mai precizat primarul din Siret.

Și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a spus că în Parcul Industrial din Siret, atât tinerii, cât și firmele vor avea la dispoziție ultimele inovații din domeniul tehnologiilor. „Suntem cam la doi kilometri de vama Siret, foarte aproape de frontiera cu Ucraina. Aici, printr-un parteneriat între Consiliul Județean, Primăria Siret, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava avem 20 de hectare de teren pentru un parc industrial. În primul rând vrem ca aici ultimele inovații din domeniul tehnologiilor să fie învățate de tinerii, de meseriașii, de antreprenori, pentru a fi aplicate în firmele lor”, a arătat Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că își dorește ca aici, tinerii de la școlile profesionale din Siret, Rădăuți și alte zonă să folosească aceste zone cu spații de învățat pentru a se întâlni cu producția.

„Avem aici clădiri care vor adăposti aparatură și utilaje moderne, strunguri și altele. De exemplu, aici poate să vină cineva să vină să își testeze un prototip. Și aici Universitatea Ștefan cel Mare are un rol important, dar și firmele care au nevoie în producție de așa ceva, de la ambalaje până la ultimele tehnologii. Poate la început lumea este mai rezervată la așa ceva. Dar gândiți-vă că suntem pe granița de est a Uniunii Europene și apare o nouă oportunitate: reconstrucția Ucrainei. Și eu sunt convins că România va avea un cuvânt greu de spus. Eu cred că se va termina războiul ăsta și îmi doresc să se termine cât mai repede. Și noi trebuie să fim pragmatici. Avem firme care au nevoie de tehnologie nouă. Aici la Siret este și școală și practică și mai sunt 20 de hectare de teren unde firmele pot să vină să-și amplaseze afacerile, în apropiere de frontieră și să aibă în vedere crearea de locuri de muncă atât aici, cât și peste hotare”, a declarat șeful administrației județene. El a precizat că din acest motiv a fost implicată ca partener, astfel încât să se lucreze transfrontalier pe diverse activități. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că  iar zona vămii Siret trebuie să devină o zonă economică dinamică.

Flutur: Parcul Industrial din Siret va fi finalizat până la finalul anului. Aici tinerii și firmele vor dispune de ultimele inovații din domeniul tehnologiilor, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava