Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că împlinirea a 20 de ani de la semnarea acordului de parteneriat cu regiunea Schwaben, din Germania, va fi marcată prin evenimente care vor avea loc atât la Suceava, cât și la Augsburg. Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de astăzi a avut o întâlnire cu reprezentantul directorul Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin, ca reprezentant al președintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert. Trebuie spus că parteneriatul dintre județul Suceava și regiunea Schwaben a fost semnat la data 2 mai 1997 la Augsburg, atunci fiind semnat și protocolul de colaborare și cu regiunea Cernăuți.
Gheorghe Flutur a precizat că în cursul anului viitor, pe data de 2 mai, va participa la Augsburg la sărbătorirea a 20 de ani de la semnarea acordului de parteneriat cu regiunea Schwaben. Evenimentul va avea loc în Sala de Aur a Primăriei din Augsburg. ”Am făcut o propunere ca în luna iunie 2017 să avem o ședință comună a Consiliilor Regionale din Schwaben, Cernăuți și a Consiliului Județean Suceava, aici la noi. O ședință în care să facem o trecere în revistă a realizărilor din cei 20 de ani de parteneriat. Consider că a fost un parteneriat model pentru întreaga Europă, între o provincie din Vestul Europei, și două din Estul Europei, Suceava și Cernăuți”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că în cadrul acestei ședințe comune va fi prezentată povestea de succes din județul Suceava a acestui parteneriat  de 20 de ani, în domenii precum asistența socială, învățământ, sănătate sau situații de urgență. „Sunt proiecte care au dus la dezvoltarea zonei noastre, în baza acestui parteneriat.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a subliniat că a solicitat sprijin autorităților din Regiunea Schwaben pentru deschiderea unei curse aeriene de la Suceava pe Aeroportul Memmingen, din regiunea Schwaben, în sudul Germaniei. „Suntem interesați să deschidem astfel de curse pentru că avem mulți suceveni care lucrează în acea zonă, în sudul Germaniei, și care astăzi apelează la curse low cost, de la Cluj sau Târgu Mureș, și vrem să vină să zboare de pe Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.
Reamintim că acest parteneriatul a fost încheiat la inițiativa fostului președinte al Consiliului Regional Schwaben, Georg Simnacher, care a devenit și primul cetățean de onoare al județului Suceava, în anul 2006 .
Printre proiectele susținute de Georg Simnacher a fost acţiunea din 2001 „Revedere în Bucovina”, cu participarea a peste 400 de etnici germani emigraţi din Bucovina după 1940 dar și plata medicamentelor în perioada 1999-2003 pentru 120 de copii bolnavi de diabet din județul Suceava.

Flutur vrea o cursă aeriană de la Suceava în sudul Germaniei, pe aeroportul Memmingen, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava