Concert pascal
MOPAN Suceava

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale.

În acest sens, Forumul APPR este parte semnatară a „Apelului Comun organizaţiilor de fermieri din Europa Centrală şi de Est către Comisia Europeană,” alături de alte organizații de fermieri din Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia (Grupul Vișegrad) și Croația.

Documentul comun, ca și demersurile anterioare transmise către decidenții europeni, explică pe larg consecințele tranzitului necontrolat de produse agricole de proveniență ucraineană asupra producătorilor agricoli din statele semnatare.

Fermierii au inclus în Apel și soluții pentru relaxarea situației actuale:

–           Tarifele și contingentele trebuie reînnoite cât mai repede posibil și nu pot fi ridicate decât o dată cu intrarea Ucrainei în U.E;

–           Instaurarea unor mecanisme de control care să asigure că aceste mărfuri sunt transportate la destinație și nu sunt depozitate în Europa;

–           Implementarea unor mecanism de control strict pentru exporturile ucrainene la frontiera Uniunii Europene, care să asigure că, camioanele ajung la destinație (urmărire prin GPS), iar încărcătura trenurilor rămâne sigilată până la destinația finală;

–           Interdicție privind importul de mărfuri din Ucraina care conțin substanțe interzise de Uniunea Europeană, cum ar fi anumite tipuri de pesticide, antibiotice și alte substanțe.

Asociațiile de fermieri au atras atenția Uniunii Europene că deciziile care afectează agricultura și mijloacele de trai ale fermierilor trebuie luate cu mult mai multă precauție și respect în viitor.

Despre Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (APPR)

Forumul APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. Forumul APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava