Concert pascal
MOPAN Suceava

Am promis că în fiecare zi vom comneta unul din meciurile desfăşurate la Cupa Mondială. În mod normal ar fi trebuit să ne ocupăm de partida Portugalia – Germania, dar ea nu a avut practice istoric, nemţii depăşindu-i clar pe lusitani după ce aceştia au evoluat mai mult de o repriză în doar 10 jucători după eliminarea lui Pepe.
Mai interesant ni s-a părut duelul dintre SUA şi Ghana, un meci aprig disputat în care ambiţia şi ştiinţa jocului, precum şi tenacitatea imprimată de antrenorul german Jurgen Klinsmann americanilor a fost superioară forţei şi tehnicităţii individuale ale africanilor. În pofida faptului că întâlnirea a fost foarte aspră, spiritul de fair-play al meciului a fost exemplar.
Partida a pornit de la scorul de 1-0 pentru SUA după cel mai rapid gol marcat la Cupa Mondială din Brazilia. În primul minut al jocului Dempsey a combinat cu Germain Jones, a pătruns splendid în careul ghanezilor şi a înscris cu un şut cu stângul la colţul lung. Din acest moment, americanii s-au retras în jumătatea lor de teren şi au încercat să iasă pe contraatac. Ghanezii, cu jucători deosebit de tehnici şi puternici ca Gyan, Muntari, Asamoah sau Atsu au asediat poarta apărată de Tim Howard, dar nu au găsit drumul spre plasa porţii. Cel mai periculos jucător al africanilor a fost Gyan, jucător de forţă şi mobilitate, şuturile acestuia fiind oprite cu greu de goal-keeper-ul American.
Totuşi, aproape de final, eforturile ghanezilor au fost răsplătite, A.Ayew reuşind să marcheze după o pasă cu călcâiul a lui Gyan. Când se părea că se va consemna remiza, la unul din ultimele cornere ale întâlnirii, nou intratul Zusi centrează perfect şi fundaşul central Books a trimis cu capul în plasa porţii africanilor. Puţin nedrept rezultatul final de 2-1 pentru SUA în meciul cu Ghana pentru că americanii au fost dominaţi 80 de minute şi bafta i-a salvat în ultimele minute. Totuşi, s-a dovedit încă o dată faptul că jocul de echipă la sacrificiu şi organizarea sunt superioare forţei individuale. S-a putut simţi şi la acest meci faptul că americanii au simţit “atingerea” germană a coach-ului Klinsmann care le-a imprimat ideea că trebuie să lupţi până la final. De cealaltă parte, poate că antrenorul Appiah ar fi trebuit să-l arunce în luptă mai repede pe Kevin Prince Boateng ca să-l ajute pe Gyan care s-a duelat de unul singur cu fundaşii centrali americani.
Pentru SUA au marcat Dempsey ‘1 şi Brooks ’86, iar pentru Ghana a înscris A. Ayew ’82.
Ghana: Kwarasey – Opare, Jon. Mensah, Boye, K. Asamoah – Rabiu (Essien ’71), Muntari – A. Ayew, Atsu (Adomah ’77), J. Ayew (Boateng ’59) – Gyan. Selecţioner: James Kwesi Appiah.
SUA: Howard – Johnson, Besler (Brooks ’46), Cameron, Beasley – Jones, Bradley – Bedoya (Zusi ’77), Dempsey, Beckerman – Altidore (Johhannsson ’23). Selecţioner: Jurgen Klinsmann.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava