Concert pascal
MOPAN Suceava

Nicio echipă nu mai retrogradează direct. În schimb, teoretic, celor mai slabe 21 de cluburi li se dă șansa să mai joace încă două meciuri de baraj pentru a se menține într-o competiție în care au arătat până acum că nu au ce căuta. Sunt cluburi care au adunat, în 14 meciuri în acest sezon, șase puncte, cinci, patru sau chiar un singur punct!

Pe de altă parte, AJF-urile, respectiv AMFB au primit timp o lună de zile să organizeze un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Aceste reprezentante județene vor juca în primă fază un prim baraj într-o singură manșă, iar învingătoarele vor merge la al doilea baraj, în dublă manșă, contra celor mai slabe echipe din Liga 3.

”Luându-se în considerare principiul sustenabilității cluburilor participante în competițiile FRF”, după cum anunță federația, s-a elaborat ”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, campionatul ediției 2021/2022”, aprobat astăzi de Comitetul de Urgență al FRF.

Menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:

Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.

Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

AJF-urile și AMFB-ul au timp o lună să organizeze un mini-campionat în care echipele să joace minimum șapte meciuri pentru ca cea mai bună să fie acceptată de FRF la primul baraj

Pe baza noului regulament, AJF-urile și AMFB-ul vor trebui însă să își anunțe reprezentanta la ”etapa I” până în data de 8 mai, la ora 24:00. Adică exact o lună începând de mâine.

Astfel, până la data de 8 mai, acestea trebuie să se organizeze într-un mod ultra-rapid și, dacă se poate, de mâine să dea drumul campionatului. Câștigătoarea va fi recunoscută de FRF și acceptată la baraj doar dacă va participa într-o competiție cu minimum 4 echipe în componență și să aibă șapte jocuri disputate în 30 de zile, adică un meci la aproximativ patru zile distanță. Asta în condiția în care fotbal la acest nivel, în mod oficial, în unele cazuri, nu s-a mai jucat de mai bine de un an.

Împerecherea loc la baraj nu se va mai face prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, ci direct, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Cele 21 de câștigătoare vor merge apoi în ”Etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava