Concert pascal
MOPAN Suceava

Au trecut 21 de ani de când a luat naștere secțiunea dedicată copiilor din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Actorul Marian Râlea este cel care a primit votul de încredere FITS și iată că de atâta timp reușește să ne surprindă an de an cu noi teme inovatoare care transformă Parcul Subarini timp de două zile într-un veritabil tărâm al poveștilor

Cum a început totul? Fundația Abracadabra ce reprezintă Teatrului Național pentru Copii – o structură ce dăinuie de aproape un sfert de secol în cadrul TNB lansând duminică de duminică inivtația către copii din capitală să descopere poveștile românești și universale cu ajutorul unor tehnici de educație prin joc și teatru. A implementat acest proiect în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu însemnând că încă de pe băncile școlii studenți la actorie au avut ocazia să învețe alături de maestrul Marian Râlea noi tehnici teatrale. Unii dintre ei au devenit acum actori permanenți ai trupei Abracadabra . Nume precum Doriana Tăut sau Alexandru Verzescu pot fi regăsite atât în anuarul ULBS cât și pe scena spectacolelor Abracadabra, acolo unde studenți fiind și-au găsit o voce și și -au conturat un stil.

Multe surprize s-au perindat de-a lungul celor 21 de ani de poveste… dintre temele ce au stârnit curiozitatea copiilor de atunci, adolescenții de astăzi, amintim doar câteva cum ar fi: Duhuri bune – Duhuri Rele, Poveștile lumilor apuse, Povestiri după piesele lui Shakespeare, Cetatea, Aventura și în vremuri mai grele au avut parte chiar și de Povești Magice Online. Dacă ați avut bucuria să participați la un spectacol marca Abracadabra și FITS ați văzut poate că părinții și bunicii celor mici participă împreună cu ei, au parte de tot atâtea emoții și surprize completate de nostalgia vremurilor în care și ei creșteau pe ritmuri de poveste privindu-l pe Magicianul poveștilor la televizor. Ei bine, povestea continuă cu o mare surpriză!

În 24 și 25 iunie de la ora 11 la cupola din Parcul Subarini vor avea loc două spectacole – eveniment! Un cadou pe care FITS îl face spectatorilor săi care de 30 de ani așteaptă cu nerăbdare să redescopere miracolul teatrului an de an. Ce surprize îi așteaptă pe cei mici? Vă pot spune doar atât: vor putea să descopere în două zile povești pe care generațiile dinaintea lor au așteptat 21 de ani să le cunoască fiindcă Teatrul și Lumea Copilăriei propune o retrospectivă a celor mai îndrăgite istorioare jucate de magician și trupa sa de-a lungul anilor, istorioare care desigur vor părea cu totul noi pentru că secretul cel mai mare al trupei Abracadabra este acela că niciodată nu poate juca două spectacole la fel. De ce? Fiindcă actorii principali sunt mereu copiii , cei care cresc necontenit și care chiar dacă participă mai mulți ani la rând la spectacole ,de fiecare dată aduc cu ei pe scenă tot ce au descoperit nou în anul ce a trecut precum și o curiozitate și mai mare pentru că…de…nimeni nu a spus că e ușor să fii copil însă cu siguranță să fii copil e-un lucru serios.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava