Concert pascal
MOPAN Suceava

În zilele de 15 și 16 iunie, orașul Gura Humorului va fi gazda Festivalului de Incluziune și Sport, organizat pe stadionul Tineretului și în parcul Ariniș. Festivalul aduce împreună comunitatea locală și refugiați ucrainieni, pentru a promova incluziunea și a încuraja activitatea fizică.

Festivalul de Incluziune și Sport este o inițiativă creată cu scopul de a oferi oportunități egale de participare în activități sportive și recreative, gândit ca o formă de dialog intercultural prin sport. Evenimentul este organizat de Fundația Te Aud România în cadrul proiectului „Pași spre incluziune” și implementat cu ajutorul Primăriei Gura Humorului.

„Prin acest festival, ne dorim să creăm un mediu prietenos și deschis pentru copiii și adolescenții din comunitatea noastră, dar și pentru cei care județul Suceava a devenit acasă, un număr mare de tineri ucrainieni fiind încă stabilit în zona Sucevei,” a declarat Marius Ursaciuc, primarul din Gura Humorului.

Programul festivalului include activități sportive, ca rugby, atletism, fotbal, dar și arts&crafts și istoria muzicii la chitară cu Marius Matache, folkist cunoscut și promotor al valorilor educației non-formale prin artă.

„Activitățile desfășurate de Te Aud România subliniază încă o dată faptul că sportul are puterea de a promova valori universale, precum fair-play-ul, respectul reciproc, cooperarea și echitatea. Aceste valori sunt fundamentale în dialogul intercultural și contribuie la dezvoltarea unei mentalități deschise și tolerante, indiferent de diferențele culturale ale participanților. De asemenea, sportul oferă o platformă egală pentru toți copiii, indiferent de originea lor culturală sau de abilități. Fiecare copil are șansa de a se implica și de a contribui la efortul echipei, indiferent de limba sau cultura din care provine. Aceasta ajută la construirea unui sentiment de apartenență și la reducerea barierelor sociale sau etnice,” adaugă Oana Vasiliu, manager de proiect în cadrul Te Aud România.

În perioada 01 aprilie 2023 – 31 iulie 2023, Fundația Te Aud România derulează o intervenție de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni pe teritoriul țării noastre. Astfel, organizația humoreană va facilita dialogul intercultural și educația culturală pentru un număr de 100 de copii refugiați ucraineni din județul Suceava și 100 de copii români, cu scopul de a contribui la integrarea socială în comunitatea gazdă a grupului țintă.

Proiectul are în vedere patru modele de intervenții, care sunt complementare: sportul ca unealtă de schimbare socială în comunitate, dezvoltarea de competențe lingvistice, dezvoltare personală și educație non-formală, cât și un festival dedicat integrării și sportului – cu rolul de a reuni toate celelalte intervenții și a aduce toată comunitatea împreună.

Proiectul ,,Pași spre incluziune” este derulat de Fundația Te Aud România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

Despre Te Aud România

Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.

Mai multe detalii: www.teaudromania.com

Despre programul Efectiv Civic

Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Inițiativa are ca focus:

  • creșterea capacității a 15 ONG-uri în fiecare an pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
  • dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor finanțate în vederea creșterii sustenabiliății acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte

Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Despre RAF – Romanian American Foundation

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava