Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai multe proiecte europene finanţate prin Grupul de Acţiunea Locală „Bucovina de Munte” au fost finalizate sau se află în implemntare în comuna suceveană Vama. Potrivit unui bilanţ realizat de această asociaţie, patru proiecte au fost finanţate pentru primăria din localitate, în timp ce un proiect a fostz depus şi aprobat spre finanţare de o întreprindere individuală din comună. Cel mai mare proiect, cu o valoare de peste 98.000 de euro, a fost pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniţei de copii din comuna vama, lucrările fiind finalizate în momentul de faţă. Proiectul a presupus reabilitarea interioară şi exterioară a clădirii, refacerea instalaţiilor electrice şi termice şi a centralei, schimbarea acoperişului şi a tâmplăriei, montarea de panouri solare şi dotarea unei ludoteci.

Al doilea proiect ca valoare finanţat în comuna Vama prin GAL Bucovina de Munte, de aproape 74.000 de euro, a fost obţinut de o întreprindere individuală, banii fiind alocaţi pentru construirea unei pensiuni agroturistice, precum şi pentru amemajarea unei zone de agrement în această comună.

Un alt proiect finalizat, cu o valoare de 42.380 de euro, a fost finanţat pentru renovarea căminului cultural din Vama, în timp ce o altă sumă de 32.011 de euro a fost alocată pentru un proiect aflat în implementare în vederea dezvoltării şi modernizării activităţilor educaţionale la şcoala cu clasele I-VIII „Iorgu Toma”. Prin proiect, această unitate de învăţământ va fi dotată, printre altele, cu table interactive, magnetice, panouri pentru expoziţii, precum şi mobilier pentru elevi şi profesori.

Nu în ultimul rând, primăria din Vama a mai obţinut o finanţare de 10.000 de euro pentru elaborarea de materiale promoţionale pentru promovarea şi dezvoltarea turismului în comuna, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea de broşuri, hărţi şi ghiduri turistice, sau a unor prezentări multimedia ale comunei.

Gal Bucovina de Munte a finanţat cinci proiecte europene cu o valoare de 256.000 de euro în în comuna Vama, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava