Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Grupului de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”, Ioan Bogdan Codreanu, a anunţat că această organizaţie a lansat prima sesiune de cereri de proiecte de finanţare prin intermediul măsurii 211 ”Respectarea principiului dezvoltării durabile în agricultură prin îmbunătăţirea managementului general al exploataţiilor agricole şi a unităţilor de procesare a produselor agricole”. Ioan Bogdan Codreanu a declaarat că termenul limită de depunere a proiectelor este 17 mai 2013, valoarea totală a finanţării disponibile fiind de 375.000 de euro. De asemenea, depunerea proiectelor pentru această măsură se va face la sediul GAL Bucovina de Munte, din Câmpulung Moldovenesc.

Pentru aceste finanţări pot fi depuse proiecte pentru modernizarea şi restructurarea sectorului agroalimentar şi forestier în vederea creşterii productivităţii muncii şi a accesului pe piaţă, încurajarea înfiinţări grupurilor de crescători de animale şi producători din sectorul agricol în vederea obţinerii de produse de calitate, precum şi pentru îmbunătăţirea competitivităţii fermelor comerciale şi de semi-subzistenţă.

Codreanu, care este şi primarul comunei Pojorâta, a spus că de aceste finanţări pot să beneficieze fermieri, proprietari privaţi de pădure, persoane fizice şi juridice şi asociaţii ale acestora; comune, oraşe şi municipii care deţin pădure, sau asociaţii ale acestora, precum şi forme asociative ale proprietarilor de pădure.

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect este de 50.000 Euro, iar valoarea maximă eligibilă nu poate depăși suma de 100.000 Euro. De precizat că pentru aceste finanţări pot să depună proiecte primăriile şi agenţii economici din cele 11 localităţi care fac parte din GAL Bucovina de Munte, respectiv Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Vatra Moldoviţei, Vama, Breaza, Moldova Suliţa, Izvoarele Sucevei, Frumosu, Moldoviţa şi Fundu Moldovei.

Ioan Bogdan Codreanu a mai explicat că acest grup de acţiune loclă îi va notifica în scris şi prin intermediul paginii de internet www.bucovinademunte.ro pe toţi solicitanţii privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanţare depuse de către aceştia la sediul GAL Bucovina de Munte. El a precizat că informaţii detaliate privind accesarea şi derularea Măsurii 211 sunt prezentate în „Ghidul Solicitantului”, care se distribuie gratuit, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel/fax: 0230-313049, email galbucovinademunte@yahoo.ro, sau la adresa poştală Câmpulung Moldovenesc, Str. Calea Bucovinei, Nr. 26A.

GAL Bucovina de Munte a lansat prima sesiune de proiecte cu finanţare europeană, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava