MOPAN Suceava

Marți, 18 iunie, 18:00

Castelul Bánffy din Răscruci

Pret: 60 lei

Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, își deschide larg porțile pentru cea de a 23-a ediție TIFF. Domeniul de lângă Cluj-Napoca va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica. Marți, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeții sunt așteptați la o seară care va include un tur al castelului, un concert al Ansamblului de violoncele PlaCello și proiecția celui mai recent film în care joacă Sir Anthony HopkinsO viață remarcabilă / One Life (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie).

Dress code: garden party chic.

Construit în secolul XVIII, Castelului Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea anul acesta în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare. Înconjurat de un parc care include un lac cu ponton, Castelul va fi cadrul perfect pentru Garden Party TIFF. La sosire, oaspeții vor fi invitați la un tur al castelului apoi vor petrece o seară în aer liber, bucurându-se de parcul unde vor putea găsi băuturi, gustări, produse locale, dar și jocuri pentru copii și adulți.

Evenimentul va continua cu un concert al Ansamblului PlaCello, din care fac parte unii dintre cei mai talentați violonceliști ai țării – Răzvan Suma, Ella Bokor, Ștefan Cazacu și Mircea Marian. Ansamblul PlaCello propune publicului proiectul UVERTURA, un concept cu o idee repertorială unică: artiștii interpretează uverturi ale celor mai mari compozitori ai lumii precum Tchaikovsky, Mozart, Rossini, Verdi, Händel şi Charpentier. În plus, muzicienii vor interpreta și aranjamente jazz și rock.

După concert, publicul va fi invitat la premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins. În O viață remarcabilă / One Life (r. James Hawes, Marea Britanie, 2023),  Hopkins interpretează rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, preponderent evrei, din Cehoslovacia ocupată de naziști, dar care a trăit tot timpul apăsat de povara celor pe care nu i-a putut salva în acei ani negri. O emisiune TV din anii ’80 îi va schimba destinul. Din distribuție mai fac parte Helena Bonham Carter și Lena Olin. Filmul este inspirat din viața lui Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton.

Programul serii:

18:00 – 19:30 – Sosirea participanților și turul castelului

18:00 – 20:30 – Activități în parcul castelului

20:30 – 21:30 – Concert PlaCello

21:45 – 23:35 – Proiecție film

Parcarea în zona Castelului Bánffy este limitată, astfel că organizatorii recomandă transportul cu autocarele tur -retur pe care festivalul le va pune la dispoziția participanților. Acestea vor pleca de la Iulius Mall Cluj în intervalul 17:30 – 19:00. Returul spre Cluj-Napoca va începe la finalul proiecției de film. Prețul călătoriei nu este inclus în prețul biletului de participare la eveniment și se va achita separat.

Garden Party la Castel este un eveniment sprijinit de DeLonghi. Parteneri strategici: Consiliul Județean Cluj, Primăria Bonțida

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava