Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 31 iulie 2022 va începe programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați. Până acum programul a avut aprox. 2000 de participanți din 26 de ţări (printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.).

Scopul programului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este revigorarea și instruirea meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor în context intercultural.

Durata taberei este de două săptămâni, timp în care participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi.

Programul conține şi o excursie de studiu la Sic, unde vor vizita biserica reformată restaurată, muzeul satului si stufărișul.

Tabăra se va desfășura în perioada: 31 iulie – 13 august 2022. Pe pagina Facebook a Castelului – https://www.facebook.com/BanffyCastleBontida/ – puteți afla mai multe detalii despre implementarea programului şi despre evenimentele care vor avea loc vara aceasta la Bonțida.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, Fondul Cultural Național din Ungaria și Fundația Communitas.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava