Concert pascal
MOPAN Suceava

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, generalul Ionel Oprea, coordonator militar al Sitalului Județean Suceava a evidențiat, astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru cu autoritățile județene și locale, progresele înregistrate la nivelul acestei unități medicale. Ionel Oprea a spus că Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava este pregătit, din toate punctele de vedere să asigure asistență medicală de specialitate. Coordonatorul spitalului județean a precizat că la acest moment Spitalul Județean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, secția ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare. El a arătat că în momentul de față, în secția ATI a spitalului sunt doar 7 persoane intubate, ceea ce indică o diminuare crizei.

Conform celor prezentate de secretar de stat, la acest moment situația în spital este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor puse la dispoziție prin efortul comun societate civilă – administrație. Ionel Oprea a mai comunicat că a dispus și realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenței medicamentelor necesare, în cazul lipsei, putând solicita, prin raport, achiziționarea acestora. De asemenea s-a dispus și calcularea costului mediu per pacient în situații de criză, acesta fiind o informație importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

De asemenea, coordonatorul activității Spitalului Județean Suceava a remarcat, la modul laudativ, că personalul a ales, în mod democratic, meritocrația atunci când și-a votat liderii interimari care vor prelua managementul la plecarea conducerii militare.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să mulțumească echipei militare și a exprimat dorința de a exista continuitate de acțiune la unitatea medicală la același nivel de performanță.

Flutur a precizat că zilnic urmărește cu atenție evoluția progreselor la nivelul spitalului județean și, având în vedere că este necesar în continuare de personal auxiliar, se vor depune eforturi pentru a asigura suplimentarea acestuia cu infirmiere și îngrijitoare.

De asemenea, în contextul apariției în mass media a unor informații privind așa zisa ascundere a deceselor în Spitalul Județean Suceava, președintele Consiliululi Județean a solicitat clarificări asupra raportărilor efectuate privind numărul deceselor înregistrate. Astfel, secretarul de stat Ionel Oprea a precizat că anterior preluării managementului spitalului de către conducerea militară, toate decesele erau înregistrate la morga spitalului dar nu și în evidențele unității medicale, existând neconcordanțe între cifrele prezentate în cele două sisteme de înregistrare.

În același timp, secretarul de stat Ionel Oprea a precizat că a dat dispoziție pentru a fi elaborat Ghidul de îngrijiri al bolnavului de COVID 19, document esențial în contextul actual ce va fi extrem de util atât personalului medical cât și voluntarilor.

În acest context, Gheorghe Flutur a solicitat ca acest ghid să fie implementat și la nivelul celor două centre, Sasca Mică și Costâna, dar și calculul privind costul mediu/pacient în situație de criză. Președintele Consiliului Județean a mai precizat că joi, 30.04.2020, va avea loc ședința Consiliului Județean în care se vor aloca sumele necesare pentru a fi folosite ca stimulente pentru personalul medical și auxiliar din Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava.

Generalul Ionel Oprea: Spitalul Județean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava