Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, astăzi, în vama Siret, cu o delegație din partea Parlamentului European. Din delegație au făcut parte europarlamentari din Italia, Suedia și România, din comisia de muncă a Parlamentului European. Gheorghe Flutur a spus că discuțiile s-au axat în special pe situația și evidența copiilor ucraineni care s-au refugiat în România și în special a celor fără însoțitori. „Noi am avut 24 de cazuri în toată această perioadă. 21 dintre ei au primit documente și au plecat mai departe cu însoțitori, respectând procedurile legale către alte țări, la rude, acolo unde au solicitat. Sunt niște proceduri de identificare a familiei, a cunoscuților însoțitori pentru a ajunge unde trebuie. Și au mai fost trei cazuri care sunt la noi în evidență la Protecția Copilului, unde se bucură de tot tratamentul corespunzător. Deocamdată au optat să rămână aici și vom vedea mai departe ce este. Se discută acum despre evidența celor care au venit cu alte persoane decât părinții lor și sunt minori. Și aici e un formular care s-a introdus, un act normativ de noaptea trecută și se reglementează pentru ca de luni dimineață să se poată implementa”, a arătat șeful administrației județene.

Pe de altă parte, el a spus că în vama Siret a scăzut numărul de ucraineni care intră în România, însă este posibil ca în perioada următoare în țară să intră mai mulții copiii care se află în momentul de față în zona Cernăuți și care provin din orfelinatele din orașele bombardate din Ucraina. „Din informațiile pe care le avem de la Cernăuți, sunt destul de mulți copii de la orfelinate, de la casele de copii din zonele bombardate și probabil unii dintre ei vor veni în România prin vama Siret.

De asemenea, mai trebuie spus că pregătim în continuare transporturi de ajutoare, de la Crucea Roșie din Italia și România și de la Semiluna Roșie din Turcia. S-au trimis la Cernăuți și primele paturi de carton și am văzut că administrația de la Kiev cere mult mai multe paturi din acelea pentru a le livra către Ucraina în perioada următoare. Sperăm să facem față. Ne interesează foarte mult și integrarea copiilor la școală și a părinților care își doresc să își caute un loc de muncă, să venim în întâmpinarea lor”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava