Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto54 poze în acest set

Senatorul Gheorghe Flutur a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL. Alegerile au avut loc sâmbătă, în prezenţa a aproape 1.000 de membri ai acestui partid, alături de care au mai fost prezenţi liderului PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu şi Liviu Negoiţă, precum şi lideri ai organizaţiilor din Regiunea de Nord – Est. Flutur a fost reales la conducerea PDL Suceava cu 944 de voturi pentru şi 3 voturi împotrivă. În cele două funcţii de prim-vicepreşedinte au fost aleşi deputatul Ioan Balan (942 de voturi pentru şi 5 împotrivă),  şi Orest Onofrei (926 de voturi pentru şi 21 împotrivă).

În funcţiile de vicepreşedinţi au fost aleşi, Vasile Ilie, Cristian Irimie, Victor Burduhos, Lucian Harşovsci, Daniel Cadariu, Constantin Prodaniuc, Radu Pentiuc şi Mihai Creţeanu. Secretarul general al PDL Sucexava a fost ales Viorel Seredenciuc, iar secretari generai adjuncţi vor fi Neculai Barbă şi Cristinel Creţu. De asemenea, posturile de secretar executiv au fost adjudecate de Dan Dascălu, Gavril Mihălescu, Gheorghe Gabriel Harja, Dan Chidoveţ, Alexa Mihai Flutur, Marius Grijincu, Liviu Cârlan şi Neculai Perju, iar postul de trezorier va fi ocupat de Sorina Barbu.

Flutur: USL a lansat proiectul Bucovina Uitată

Gheorghe Flutur şi-a prezentat modul în care şi-a îndeplinit funcţia de preşedinte al PDL Suceava prin intermediul unui film, în care au fost reamintite principalele realizări ale acestuia în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean. În film s-a insistat în special pe atragerea fondurilor europene şi guvernamentale, bilanţul prezentat fiind de peste un miliard de euro, precum şi pe blocarea unor investiţii importante din judeţul Suceava în perioada actualei guvernări USL.

În discursul său, Gheorghe Flutur le-a transmis celor aproape 1.000 de democrat liberali prezenţi la alegeri că PDL trebuie să repună judeţul Suceava şi Bucovina pe harta României, având în vedere că USL a lansat programul „Bucovina uitată”. El a subliniat că investiţii importante din judeţul Suceava au fost uitate şi abandonate de către actuala guvernare. Flutur le-a transmis membrilor PDL Suceava că trebuie să se pregătească de mitinguri în situaţia în care Guvernul USL nu va accepta măcar o parte din cele peste 280 de amendamente depuse de parlamentarii suceveni ai PDL, care vizează alocarea de fonduri pentru deblocarea investiţiilor din judeţ. „Aş vrea să vă provoc pentru ceea ce urmează. Pe plan local trebuie să repunem Suceava şi Bucovina pe hartă. Trebuie să conteze. Şi eu de pe acum vă chem. Dacă la bugetul de stat nu vor ţine cont de cele 280 de amendamente, sau măcar de o parte din ele, va trebui să ne manifestăm şi în alte forme democratice, inclusiv marşuri şi mitinguri autorizate. Pentru că nu putem sta cu o şosea de centură 80% făcută, unde se fură tot acum, cu o pârtie de schi 80% făcută, unde telegondolele ruginesc pe cablu pentru că nu mai au fonduri. Pentru ce mai are USL fonduri? Pentru simpozioane şi pentru baronii locali? Nu se poate aşa ceva”, a declarat Flutur. El a spus că la Suceava, liderii USL vorbesc în şoaptă şi merg pe vârfuri pentru a nu-i supăra pe şefii lor de Bucureşti. „Ei se supără că existăm oameni buni. Se supără că există Bucovina. Şi atunci când suntem buni? Cânt vin la Putna? Când au simpozioane la Voroneţ? Nu se poate. Mie mi se pare că este pe nedrept îngenuncheată zona noastră”, consideră liderul PDL Suceava. El a adăugat că şi locuitorii acestei zone a ţării merită să circule pe autostrăzi care să lege Nordul de Sudul şi Estul de Vestul României. „Poate că şi noi vrem să facem trei ore până la Bucureşti, şi nu 12 ore cât se face acum, cu toate radarele. Şi poate că pentru cei şapte eurocenţi pe care Ponta îi impozitează şi la benzinăriile de la noi, avem dreptul să ne gândim la aşa ceva”, a declarat Flutur. El a adăugat că USL le-a promis sucevenilor că vor deschide parcuri industriale, însă în schimbul acestora preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, anunţă că va deschide „un parc zoo” la Păltinoasa”. „Poate îl fac pentru dinozauri. Or avea probabil cu ce să-l populeze. Dar nu despre asta e vorba, pentru că Suceava are nevoie de turism, de locuri de muncă, de infrastructură şi are nevoie de aeroport, de promovare a produselor şi valorilor noastre, şi asta o putem face împreună”, a mai declarat preşedintele PDL Suceava. Flutur a subliniat că PDL luptă pentru normalitate şi pentru „România care munceşte”, iar democrat liberalii se vor lupta „pentru oamenii cu bătături în palmă”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava