Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Demisia prefectului județului Suceava, Florin Sinescu a fost cerută public de prim vicepreședintele organizației județene a PDL, deputatul Ioan Bălan. Acest lucru s-a întâmplat la ședința Consiliului de Coordonare Județean al PDL care a avut loc sâmbătă în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava în prezența liderului național al PDL, Vasile Blaga. Bălan l-a acuzat pe prefect că încearcă să subordoneze instituțiile importante ale statului direct președintelui PSD al Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, pe care l-a numit ”micul baron județean”. Ioan Bălan care deține și funcțiile de vicepreședinte PDL pe regiunea de nord este și președinte al organizației municipale Suceava a partidului, l-a comparat pe prefect cu un ”roboțel japonez” care odată pus în priză vede roșu în fața ochilor atunci când vine vorba de primarii PDL.

”Aurel Olărean este un monument de rezistență pentru PDL pentru că a făcut față la 200 de controale într-un an de zile”

”Ce nu au reușit japonezii a reușit PSD Suceava. La televizor vedem tot timpul cum japonezii creează roboței care fac fel de fel de lucruri. PSD Suceava l-a creat pe roboțelul Florin Sinescu care atunci când îl bagi în priză se aprinde și când se aprinde ce face? Vede roșu în fața ochilor. Roșu la primarii PDL. Primarul Rădăuțiului Aurel Olărean este un monument de rezistență pentru PDL pentru că a făcut față la 200 de controale într-un an de zile de la absolut toate instituțiile statului coordonate de acest roboțel Florin Sinescu care nici măcar nu consumă curent. Atunci când îl bagă în priză vede roșu și acționează iar când îl scoate din priză nu mai funcționează”, a spus Bălan. El a subliniat că prefectul nu aplică aceeași unitate de măsură la toți primarii lăsând să se înțeleagă că este mai îngăduitor cu primarii PSD. Bălan a adus în prim plan cazul primarului PDL al comunei Slatina, Ilie Gherman. ”S-ar putea să fie și primari de-ai noștri care au mai greșit pentru că e omenește. Numai dacă nu muncești nu greșești. Dar am văzut ceva ce nu am crezut că o să mai văd vreodată. Am văzut un președinte de Consiliu Județean hotărât politic care cheamă la ordin prefectul și care pune instituțiile statului să acționeze în interes personal, în interes PSD în cazul primarului de la Slatina. Nu cunosc în amănunt păcatele lui dar am văzut că a fost arestat cu cătușe la mâini un primar PDL pentru că a îndrăznit să se opună politizării prin numirea unei directoare pesediste la o școală din localitate. Și văd liniște. Liniștea asta mă sperie vine parcă dintr-o acceptare, dintr-o fatalitate. Mesajul ar fi acela că atâta vreme cât PSD se află la guvenare cei care deschid gura trebuie băgați în pușcărie”, a spus Bălan.

PDL Suceava se face scut în jurul primarilor săi

El a mai dat un exemplu de situație în care instituțiile statului au fost călcate în picioare și forțate să blocheze o acțiune programată de PDL de Ziua Națională și anume lansarea de lampioane în centrul municipiului Suceava. ”Acest lucru l-a deranjat foarte tare pe micul nostru conducător, am uitat să spun mare, Cătălin Nechifor care imediat a băgat în priză roboțelul care se cheamă Florin Sinescu și care imediat a chemat instituțiile la ordin. Dar nu a știut un lucru că Bălan nu-i prost. Dimineață am pus mâna pe telefon și am vorbit cu șefii tuturor instituțiilor pe care i-a chemat, ISU, Jandarmi și i-am intrebat dacă ne trebuie vreun aviz și ce avem de făcut. Cei de la ISU ne-au spus că trebuie să îndeplinim doar niște condiții pe care ni le-a adus la cunoștință și atâta tot. Nu era nevoie de nici un aviz. Cei de la Jandarmi la fel au spus că ne și ajută. L-am trimis și pe Lucian Harșovschi la Jandarmi să vorbească cu comandantul să nu fie probleme”, a relatat Bălan. ”Numai că între timp roboțelul la ordinul și butonul lui Cătălin Nechifor convoacă șefii de instituții și le spune să nu dea nici un aviz la care șeful de la pompieri a spus că nu are ce aviz să dea pentru că nu este nevoie de așa ceva. Sinescu a spus că nu-l interesează. La fel au decurs discuțiile și cu șeful de la Jandarmi. M-am dus la președintele Consiliului Județean și i-am spus ”vreau să știu și eu de ce dumneavoastră încercați să fiți ceea ce noi nu vă cunoaștem a fi și anume întruchiparea răului la Suceava pentru că noi vrem o acțiune pentru oameni”. La care cu un rânjet sarcastic a spus așa ”instituțiile trebuie să-și facă treaba, ele nu pot fi oprite să-și facă treaba” neștiind că eu am vorbit cu șefii de instituții. El a spus că instituțiile s-au sesizat și i-au comunicat că nu sunt de acord neștiind că eu știam că funcționa priza prefectului Sinescu”, a încheiat Bălan relatarea. El a dat asiguri primarilor PDL că pe viitor partidul le va lua apărarea în problemele pe care le vor avea cu reprezentanții puterii. „De azi înainte orice primar PDL trebuie să se simtă apărat”, a conchis liderul democrat liberal.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava