Gheorghe Flutur vrea ca sucevenii să fie informați clar dacă legumele pe care le consumă sunt sau nu toxice
Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a solicitat, astăzi, ca sucevenii s fie informați în mod clar dacă legumele pe care le consumă sunt sau nu toxice. Gheorghe Flutur a spus că în ultima perioadă au fost nenumărate dezbateri publice și emisiuni TV pe această temă, el considerând că este necesară o analiză pe această temă în prima ședință a Consiliului Județean. „Asistăm în ultima perioadă la dezbateri publice și la foarte multe emisiuni despre cât de toxice sunt legumele și alimentele pe piață. Și aș vrea să vină aici și cei de la DSP, de la DSV și Protecția Consumatorilor să stăm de vorbă cu ei despre problema sănătății populației din județul Suceava și a celor care vin în județul Suceava. Ce consumăm, pentru că e o întreagă isterie pe problema roșiilor și a celorlalte produse pe care le cumpărăm. Există acțiuni în acest sens? Sau iar o să ne trezim cu breakingnews-uri că am aflat după ce am mâncat 20 de ani roșii otrăvite nu știu ce. Vreau să ne prezinte aceste chestiuni”, a declarat Gheorghe Flutur în ședința de astăzi a deliberativului județean.
El a adăugat că vrea să știe dacă instituțiile abilitate organizează acțiuni în piețe în urma cărora să se verifice calitatea legumelor vândute sucevenilor. „Vreau să discutăm despre siguranța alimentară, despre ce mâncăm. Cred că e foarte important pentru oricine. Merg ei în piețe, îi verifică, cum îi sortează? Sau doar ne mirăm de la televizor că nu știu ce roșii consumăm, cu nu știu ce grad de toxicitate”, a mai spus Gheorghe Flutur.