Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat că modificările la legile achizițiilor publice au fost adoptate de Parlament. Gheorghe Șoldan, unul dintre inițiatorii acestor modificări, a spus că legea urmează să fie trimisă spre promulgare la Președintele României, urmând ca apoi să fie aplicată.

„Legea adoptată de Camera Deputaților este despre accelerarea ritmului dezvoltării comunităților locale, care va fi resimțită de fiecare român. Prin creșterea pragurilor privind valoarea achizițiilor publice directe, proiecte care acum sunt blocate, vor fi reluate de îndată. Noi proiecte vor fi demarate mult mai curând decât până acum, prin simplificarea procedurilor. Într-un stat de drept, legea este motor și pentru dezvoltarea locală.  Îmi doresc ca de acum înainte să nu mai vedem șantiere blocate ani la rând, bani aruncați pe lucrări de mântuială, ori lucrări blocate din cauza prețurilor crescute la materiale sau execuție”, a spus Șoldan. El a precizat că modificările efectuate în legislația referitoare la achizițiile publice asigură acum un cadru normativ suplu, clar, previzibil și rezolvă blocajele din prezent.

Deputatul PSD de Suceava a prezentat câteva dintre cele mai importante modificări aduse la această lege:

– creșterea pragurilor pentru achizițiile directe – pentru produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 900.400 lei;

– ajustarea prețurilor contractelor în cazul în care piața este afectată de anumite evenimente care cresc ori diminuează indicii de preț relevanți;

– modul de stabilire a ofertei celei mai avantajoase;

– reducerea termenelor de evaluare a ofertelor, astfel încât procedurile să fie finalizate într-un termen rezonabil;

– limitarea susţinerii terţului în procedura simplificată.

Gheorghe Șoldan consideră că această creștere a pragurilor pentru achizițiile publice directe, în limitele prevăzute de Directiva Europeană, va impulsiona accesarea fondurilor europene, implementarea PNRR, pentru realizarea proiectelor de care este atât de multă nevoie pentru ca România să prospere. „Le urez reprezentanților autorităților publice locale spor la treabă și să realizeze cât mai mult din ceea ce și-au propus, pentru a ridica nivelul de trai în localitățile pe care le administrează”, a Încheiat Gheorghe Șoldan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava