Concert pascal
MOPAN Suceava

Prin hotărârea Seimului și Senatului Republicii Polone, anul 2021 este declarat Anul cardinalului Stefan Wyszyński la 120 de la nașterea sa și 40 de ani de la moartea sa. Punctul culminant al acestui eveniment a avut loc duminică, 12 septembrie, prin beatificarea Primatului Mileniului. Celebrările au început la ora 12:00 la Catedrala Providenței Divine din Varșovia. Sfintele Liturghii de beatificare au fost prezidate de cardinalul Marcello Semerano, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinţilor, care a promulgat decretul de beatificare.

În același timp, la cinstea altarelor a fost ridicată și sora Elżbieta Róża Czacka – fondatoarea Societății pentru îngrijirea nevăzătorilor din Laski.

Pe lângă miile de credincioși din întreaga Polonie și din afara ei, la ceremoniile de beatificare iau parte și reprezentanții diasporei poloneze din întreaga lume, printre aceștia, președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul din partea minorității polone în Parlamentul României, Ghervazen Longher împreună cu prim-vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România, Victoria Longher și pr. dr. Stanislav Cucharec, parohul bisericii „Coborârea Duhului Sfânt” din Solonețu Nou.

Cardinalul Stefan Wyszyński (n. 3 august 1901 în Zuzela, Polonia, d. 28 mai 1981 în Varșovia) – preot polonez romano-catolic, episcop diecezan între anii 1946-1948, arhiepiscop mitropolit de Gniezno și Varșovia și primat al Poloniei între anii 1948-1981, cardinal din anul 1953, cunoscut drept Primatul Mileniului, bărbat de stat, apărător al drepturilor omului, națiunii și Bisericii, doctor în drept canonic, predicator, publicist. Autorul „Jurămintelor de la Jasna Góra ale poporului polonez” sau „Marea Novenă a Mileniului”. A fost supravegheat de serviciile de securitate ale Republicii Populare Polone și plasat într-un loc izolat de către autoritățile comuniste.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava