Concert pascal
MOPAN Suceava

În rândul tuturor credincioșilor, adevărata bucurie a sărbătorii Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, este considerată a fi o sărbătoare dedicată pruncilor dar și celor ce au sufletul curat precum aceștia. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în data de 06.12.2022, odată cu sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, cunoscut ca cel ce este ,,mult milostiv dar și grabnic ajutător”, biroul de Asistență Socială al Protoieriei Fălticeni a organizat campania ,,Dăruim ghetuțe”, aceasta devenind o frumoasă tradiție în protopopiatul nostru. S-au achiziționat un număr de 51 de perechi de ghete din piele , în valoare de 6630 lei, acestea distribuindu-se în parohiile unde preoții au semnalat că există copii ce provin din familii nevoiașe cu vârste cuprinse între 7 si 16 ani. Fondurile necesare acestei acțiuni filantropice s-au strâns în data de 04.12.2022 în cadrul concertului caritabil intitulat ,,Un Crăciun pentru fiecare’’ organizat la biserica Parohiei  ,,Sfântul Ilie” din Fălticeni, urmând ca darurile materiale ale credincioșilor binevoitori să se transforme în daruri călduroase pentru cei mici. Menționăm că o parte din aceste costuri au fost acoperite de Protoieria Fălticeni împreună cu TZMO România.

Bucuria copiilor a fost pe măsura așteptărilor, această zi fiind una plină de bucurii duhovnicești dar și lumești.

Încălzind piciorușele  copiilor, aceștia vor putea să simtă și caldura cea sufletească izvorâtă din iubirea noastră față de ei. Această acțiune îi va ajuta  să înțeleagă că Sfântul Nicolae lucrează prin noi cei ce am fost trimiși prin misiunea preoțească sa fim buni chivernisitori al celor duhovnicești dar și a celor pământești, având datoria de a  aduce  bucurii în sufletele care au nevoie, prin acțiunile filantropice la care suntem chemați fiecare dintre noi să le săvârșim.

Iubirea față de aproapele este calea care duce la iubirea lui Dumnezeu, în acest sens, sărbătorea Nașterii Mântuitorului Hristos trebuie sa ne fie noua, tuturor, cale spre podoaba cea mai de preț, aceasta fiind fapta cea bună ce servește la împodobirea pomului vieții cu cele mai alese podoabe.

Această acțiune filantropică încurajează și pe alți oameni să săvârșească fapta cea buna stârnind în ei simțământul dragostei pentru cei aflați în suferință și pentru aproapele.

Să încercam așadar să facem milostenie în toată vremea și în tot locul fiindcă bucuria împărtășită celor de lângă noi sa nu fie condiționată de o anumită sărbătoare sau o anumită perioadă ci să transformăm fiecare zi din viața noastră într-o șansă la bucuria aproapelui.

Arhid. Cristian Valentin Diaconu – Diacon Misionar

Pr. Norocel Pavel – Asistent Social, Protoieria Fălticeni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava