Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipele sucevene de rugby component ale Diviziei Naționale s-au despărțit de proprii suporteri în acest an după două înfrângeri drastic. Este drept că formațiile oaspete au fost favorite certe, însă diferențele de scor au fost cam mari.

CSM Bucovina Suceava a fost învinsă de ocupanta locului III în clasament, Rugby Club Bârlad. Cu un lot  foarte restrâns și multe improvizații, elevii antrenorului-jucător Marcel Crețuleac au ținut pasul cu vasluienii  doar până în minutul 30. Sucevenii au condus chiar în prima parte, cu 6-0, prin punctele marcate chiar de antrenorul Crețuleac, însă treptat au cedat complet inițiativa. Scorul final a fost, CSM Bucovina Suceava – RC Bârlad 9-70.

De menționat faptul că antrenorul-jucător Marcel Crețuleac, care în acest meci a preluat și rolul de jucător de picior, a înscris pe lângă loviturile de pedeapsă din debutul meciului cu bârlădenii și un dropgol de senzație.

CSM Bucovina Suceava a transmis mulțumiri pentru sprijin Primăriei municipiului Suceava și Asociației Sportive Prietenii Rugbiului din Bucovina.

Indiferent de rezultatul din ultimul meci, în deplasare, la Galați, sucevenii au încheiat campionatul pe locul VII din IX echipe.

Rugby Club Gura Humorului a cedat la o diferență apropiată în compania vicecampioanei CS Năvodari, scor 8-64.

Elevii lui Andrei Varvaroi au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă a lui Daraban, după care oaspeții au venit puternic peste ei, cu un pachet de înaintare foarte solid. Cei de la Năvodari au înscris eseu după eseu, humorenii ratând multe placaje.

Pe final, veteranul Lucian Zup a adus eseul de onoare pentru Gura Humorului.

RC Gura Humorului a încheiat sezonul pe locul VI din IX echipe, indiferent de rezultatul din ultima etapă, când va juca la Bârlad.

Cele două echipe sucevene au încheiat un sezon greu, destul de lung, cu 17 meciuri. Având loturi alcătuite dintr-un mix de tineri și veterani, semiprofesioniști, la care s-a adăugat și o situație financiară incertă și subțire, care nu le-a permis să facă rugby de calitate, sucevenii și humorenii au încheiat totuși decent Divizia Națională de Seniori, în care au jucat în mare parte din plăcere. Toată lumea care se învârte în jurul jocului cu balonul oval din Bucovina este de acord că existența în continuare a echipelor este un lucru pozitiv, probabil singurul alături de reușita promovării unor jucători în rugbiul mare. Exemplele sunt Daniel Plai și Alin Conache, jucători de națională. Acest fapt arată că rugbiul sucevean merită mult mai multă atenție și din partea autorităților locale, dar și de cei de la FRR.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava