Guvernul va sprijini proiectele UNICEF în România dedicate creșterii calității în educație, reducerii inechităților și facilitării accesului copiilor proveniți din familii vulnerabile la servicii sociale de calitate, a afirmat premierul Sorin Grindeanu în cadrul întrevederii de astăzi cu reprezentanții UNICEF în România.

“Apreciez implicarea și faptul că vă dedicați timpul și energia inițiativelor care să contribuie la o educație de calitate pentru copiii României. Guvernul și eu, în calitate de prim-ministru, vă stăm alături ca parteneri“, a transmis șeful Executivului.

Discuția de astăzi a vizat modalitățile de colaborare pentru punerea în aplicare a inițiativelor din Programul de Guvernare legate de îmbunătățirea situației copiilor, îndeosebi a celor mai vulnerabili, în domenii precum educația, sănătatea și incluziunea socială. Un astfel de exemplu de bune practici îl reprezintă proiectul derulat de UNICEF în 38 de localități din județul Bacău, în colaborare cu autoritățile centrale și locale, sub forma a două pachete: Pachetul Minim de Servicii și Pachetul de Educație Inclusivă de Calitate. Aceste două pachete sunt menite să arate că, prin investiții minime în servicii de bază la nivelul comunității, pot fi prevenite și reduse excluziunea socială a copiilor și familiilor acestora, poate fi îmbunătățită starea lor de sănătate și accesul și rezultatele în procesul de educație. Având în vedere rezultatele obținute în urma acestui proiect, se analizează posibilitatea extinderii lui la nivel național.

De asemenea, reprezentanții Guvernului și cei ai UNICEF au discutat și despre colaborarea pentru punerea în aplicare a Planului de acțiune pentru desegregare școlară și creșterea calității educaționale în unitățile de învățământ preuniversitar, în condițiile în care se află în curs de definitivare planul de acțiuni, precum și despre alte domenii de intervenție a UNICEF în sprijinul implementării politicilor Ministerului Educației.

Un alt punct al discuției de astăzi a fost legat de lansarea, în România, în luna martie, a “Parteneriatului Global Opriți Violența Împotriva Copiilor“. Premierul Sorin Grindeanu a confirmat sprijinul pentru acest program și pentru Campania de informare și de conștientizare împotriva violenței copiilor.

Reprezentanții Guvernului și cei ai UNICEF vor continua colaborarea prin proiecte în sprijinul copiilor.

Din partea Guvernului, la întrevedere au mai participat Gabriela Coman, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, și Gabriel Ispas, secretar de stat în Ministerul Educației.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava