Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 20 aprilie polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiilor Fălticeni și Suceava pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. Astfel, în baza datelor deținute și a documentării anterioare a acțiunii, au fost efectuate două controale la două unități economice având ca profil comercializarea articolelor de îmbrăcăminte.  Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat eletronice fiscale, conform art. 11 alin. 1 lit. c pct. iv din OG 28/1999. De asemenea, a fost confiscată suma de 935 lei, rezultată din vânzări în ziua controlului.

Totodată, au fost constatate în flagrant 2 infracţiuni la art. 102 alin.1 lit. b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind drepturile de autor și protejarea mărcilor și indicațiilor geografice. În urma controalelor, polițiștii au dispus ridicarea în vederea expertizării  a aproape 200 de  articole vestimentare inscripţionate cu mărci înregistrate şi protejate pe teritoriul României, în valoare de 38.000 lei.

A fost depistată o persoană juridică, care a expuns spre comercializare în punctul de lucru din Fălticeni obiecte din material textil (îmbrăcăminte), având inscripţionate mărci protejate și de prestigiu, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate un număr de 104 produse, reprezentând obiecte industriale  în valoare de 23.000 lei. Faţă de societatea în cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, faptă prev . si ped. de art. 102, alin.1, lit.b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind ,,marcile si indicatiile geografice”.  Societatea a fost și sancționată cu suma de 12.000 lei conform art. 11 alin. 1 lit. c pct. iv din OG 28/1999 și a fost confiscată suma de 935 lei (suma provenită din încasări și nefiscalizată).

De asemenea, de la o societate comercială din Suceava, care a expuns spre comercializare în punctul de lucru din Suceava obiecte din material textil (îmbrăcăminte), având inscripţionate mărci de prestigiu fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute,, au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte industriale  în valoare de 15.000 lei. Faţă de societatea în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, faptă prev . si ped. de art. 102, alin.1, lit.b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind ,,marcile si indicatiile geografice”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava