Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele săptămânii trecute, România a găzduit Trofeul Carpați pentru juniori U 19. La competiție au participat selecționatele Egiptului, Muntenegrului, Macedoniei de Nord și României. Suceava a avut șapte reprezentanți la turneu, antrenorul echipei CSU Suceava, Vasile Boca, ca și antrenor al naționalei și jucătorii Răzvan Rîpă, Codrin Dascălu, Andrei Rață, Teodor Ilucă, Eduard Rusu și Emanuel Șerban.

România a încheiat pe locul secund Trofeul Carpați pentru juniori U 19. În meciul decisiv pentru câștigarea trofeului, reprezentativa României, pregătită de suceveanul Vasile Boca, a pierdut în fața Egiptului cu scorul de 25-36 (12-14).

La fel ca și în precedentele meciuri de la această competiție, CSU Suceava a fost reprezentată de Răzvan Rîpă, Teodor Ilucă (3 goluri), Eduard Rusu (3), Andrei Rață (2), Emanuel Șerban (2) și Codrin Dascălu (1). Doi „universitari” suceveni au câștigat premii individuale la final. Codrin Dascălu a fost golgheterul competiției, iar Emanuel Șerban a fost desemnat cel mai bun apărător.

În primele două partide ale României la Trofeul Carpați, handbaliștii suceveni s-au numărat printre cei mai buni. În meciul cu Macedonia de  Nord, încheiat cu scorul de 28-23 sucevenii din lotul României au fost principalii marcatori, Codrin Dascălu a înscris 9 goluri, Teodor Ilucă 5 goluri, Andrei Rață 3 și Eduard Rusu 1. Au mai jucat Emanuel Șerban și portarul Răzvan Rîpă, care a salvat 4 mingi.

Handbaliștii de la CSU Suceava au fost cei mai tari și în prima partidă pe care echipa națională a României a disputat-o la Trofeul Carpați, cea cu Muntenegru, scor 38-29 (19-9). “Universitarii” au înscris 22 de goluri pentru selecționata condusă de suceveanul Vasile Boca.

Cel mai bun marcator al României în meciul cu Muntenegru a fost suceveanul Codrin Dascălu, căpitanul “tricolorilor” cu 8 goluri. Andrei Rață a punctat de 6 ori, Eduard Rusu de 4 ori, Teodor Ilucă a reușit 3 goluri, iar Emanuel Șerban un gol. Nu în ultimul rând, portarul Răzvan Rîpă și-a trecut în cont o intervenție.

Așadar cele 51 de goluri marcate de sportivii suceveni, din cele 91 marcate de naționale României la Trofeul Carpați, precum și evoluția lor în general, demonstrează faptul că Suceava are viitor în handbalul românesc. Să nu uităm că antrenor al naționalei este suceveanul Vasile Boca.

El este cel care va trebui să tragă toate învățămintele după acest turneu în perspectiva preliminariilor Campionatului European din 2024. Turneul de calificare va avea loc în Austria, acolo unde România va juca cu țara gazdă, Austria, cu Finlanda și Letonia. Doar primele două clasate se vor califica la Campionatul European care va avea loc în Muntenegru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava