Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU din Suceava a pierdut un meci foarte important în economia campionatului, 25-26 acasă cu CSM Focșani. Formația suceveană a arătat din nou faptul că nu știe să gestioneze finalurile de meci. Doar în acest sezon competițional, handbaliștii suceveni au pierdut printre degete puncte cu Minaur Baia Mare, CSM București, Steaua București și acum, cu CSM Focșani. Problema este mai veche și este greu de comentat faptul că și în teren și în afara lui trebuie să există un om care să limpezească lucrurile și aducă luciditate.

A doua ”bubă” mai veche este ”anitcă” și este legată de loviturile de la 7 metri. Au fost ani în care ajungeau la lovitura de pedeapsă aproape toți jucătorii din lot, până când s-au specializat câțiva. În ultimele două meciuri alegerile nu au fost bune, talentatul Roșu ratând două aruncări de la 7 metri în momentele cheie ale disputelor cu Steaua și CSM Focșani.

Un alt lucru care în acest sezon se poate lesne observa este faptul că CSU din Suceava nu are acoperire pe posturi. Nu putem acuza pe nimeni pentru înfrângerile suferite pentru că efort s-a depus, însă lipsa de claritate și coeziune în clipele grele a fost determinantă. Un exemplu ar fi folosirea pe postul de extremă dreaptă a tânărului Cosmin Lupu, jucător cu îndemânare bună și viteză, dar necopt pentru Liga Zimbrilor.

CSU din Suceava a jucat bine prima repriză cu CSM Focșani și ajutată de paradele portarului Makaria a condus la pauză cu 12-10. În partea secundă însă, au intervenit erorile copilărești și lipsa de luciditate și lucrurile s-au schimbat. Masiva echipă vrânceană a început să joace agresiv și a încurcat formația suceveană. Chiar și așa, gazdele ar fi putut scoate cel puțin un punct dacă nu se rata exasperant.

Așadar, CSU din Suceava a pierdut din nou pe propriul teren în fața unei echipe de bătut și lucrurile s-au complicat. Un fapt pozitiv îl reprezintă evoluția tânărului Daniel Stanciuc, una din marile speranțe ale handbalului românesc.

În etapa a XIII-a, CSU din Suceava va evolua sâmbătă de la ora 11.00 pe terenul campioanei Dinamo, într-un meci transmis de TVR 2.

CSU din SUCEAVA – CSM FOCȘANI 25-26 (12-10) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Tîrzioru 5, Roșu 4, Kutahya 4, Kbilashvili 3, Stanciuc 2, Ștefan 2, Lupu 2, Bologa 2, Dascălu 1, Vizitiu, E. Szasz, Juverdianu, Loic, V. Anton. Antrenor: Petru Ghervan.

CSM Focșani: Marocico, Cloșcă, C. Rusu – Miroiu 8, Krstevski 4, Marjanovic 3, Rață 3, Marijanac 3, Hrimiuc 2, Mocanu 1, Eros 1, Mănescu 1, Drăgan, Ragea, Popovici, Pătru. Antrenor: Dalibor Cutura.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava