Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava Constantin Harasim le-a transmis pe șoferii mașinilor de poliție, ambulanțelor și a altor autovehicule pentru intervenții în situație de urgență să nu folosească în exces sirenele. Harasim a spus luni, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că a avut mai multe sesizări legate de faptul că atât în Suceava, dar și în alte zone ale județului există o poluare sonoră accentuată, în special de la sirenele malinilor de poliție și a ambulanțelor. În aceste condiții el a făcut un apel la cei care se deplasează la diverse intervenții să respecte procedurile legale în astfel de cazuri, dar în același timp să analizeze fiecare situație în parte și să decidă dacă este absolut necesar să pornească și sirenele. „Nu le spun să nu facă ce spune legea. Dar să analizeze fiecare situație în parte și să vadă dacă se impune pornirea sirenelor. Altfel se poate ajunge pe o pantă de abuz, de exces de zel. Am avut semnale că există un grad mare de iritare în rândul oamenilor. Iar când vom avea o situație mai complexă și în care se impune o deplasare mai rapidă al ambulanțelor s-ar putea ca oamenii să fie un pic nepăsători”, a declarat Harasim. Prefectul județului Suceava a subliniat că problemele legate de poluarea sonoră a sirenelor se pot observa mai mult pe timp de noapte. În aceste condiții el a precizat că în special noaptea ar trebui făcute aceste analize cu privire la oportunitatea pornirii sirenelor.

„Nu spun să nu se respecte procedural prevederile strict ale legii, dar trebuie să preîntâmpinăm un abuz. Să spunem că cineva, din exces de zel, vrea să dea o amploare unui eveniment sau a unei deplasări către o locație, sau la revenirea din acel loc, și se ajunge să se folosească mult prea mult aceste semnale sonore”, a mai spus Constantin Harasim.

Pe de altă parte în ultima perioadă, una dintre preocupările Prefecturii și a instituțiilor abilitate a fost luarea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor de circulație. Asta în condițiile în care, spune prefectul, județul Suceava se află pe primul loc pe țară la numărul de accidente mortale. În acest context, Constantin Harasim a ridicat și problema cerșetorilor din intersecții. ”Cred că aici avem două încălcări ale legii. Una e că cerșetoria este interzisă și sancționabilă, iar în al doilea rând îmi pun întrebarea dacă un cetățean corect are voie să stea într-o intersecție și dacă poate fi sancționat sau nu în baza prevederilor Codul Rutier. Asta în condițiile în care acești cerșetori pot fi un factor pentru producerea de accidente, și nu ne dorim acest aspect. Mai ales că sunt și cazuri de mame care au copii mici în brațe și se plimbă printre mașini, iar acest lucru îi poate pune în dificultate pe cei de la volan”, a declarat Constantin Harasim. Nu în ultimul rând, el a mai spus că în perioada următoare vor fi organizate mai multe acțiuni de informare a șoferilor cu privire la reglementările rutiere și la modalitățile de prevenire a accidentelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava