Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi este nemulţumit de modul în care firma Autotehnorom se ocupă de întreţinerea străzilor din municipiu. Harşovchi a arătat că societatea care are contract pe doi ani de zile cu Primăria municipiului Suceava nu are echipe suficiente de muncitori şi ca atare se află în întârziere cu realizarea lucrărilor. „Avem anumite lucrări în mai multe zone ale oraşului şi nu sunt mulţumit deloc de cum merge treaba cu aceste lucrări de reparaţii stradale. Nu sunt mulţumit de noul constructor. În toate discuţiile avute cu ei până acum au spus că da suplimentăm echipele de muncitori şi nu au făcut-o. Se plâng că nu au oameni că nu este forţă de muncă. Treaba primăriei este să respecte programul de reparaţii stradale aprobat în bugetul local şi sper să reuşim”, a declarat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a subliniat că până acum s-a cheltuit doar jumătate din suma alocată pentru reparaţii străzi în primul semestru al acestui an. Concret, din cele 3,109 milioane de lei existente s-au consumat 1,580 de milioane de lei. „Asta ar însemna ca în iunie să cheltuim cealaltă jumătate din sumă ceea ce îmi este greu să cred. Am avut discuţii mai aprinse cu ei şi sper să înţeleagă că noi asfaltăm vara nu iarna. Avem jumătate din buget cheltuit în primele cinci luni ale anului şi mai avem 1,580 de milioane de lei pe care trebuie să-l cheltuim într-o lună conform programului. Dacă nu vor înţelege vom da contractul la jurişti să vedem ce se poate face în aşa fel încât să-i stimulăm să lucreze mai bine. Din păcate acum ei mută echipele dintr-o parte în alta”, a spus Harşovschi.

Lucrări de reparaţii străzi în toate cartierele

Viceprimarul a făcut o trecere în revistă a lucrărilor care sunt executate în prezent în municipiul Suceava. Este vorba de reabilitarea parcării din zona străzii Leca Morariu în suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi, turnarea stratului de uzură pe Aleea Nucului în suprafaţă de 3.200 metri pătraţi şi reabilitarea parcării din zonă, lucrări demarate anul trecut. „În Burdujeni punem asfalt peste balast pe o stradă de 3.650 de metri pătraţi şi facem o parcare de 1.280 de metri pătraţi. Acum se lucrează la bordurare. În Obcini avem echipe pentru reparaţii curente şui echipe care lucrează la modernizarea unor parcări mai exact la intersecţia Slătioarei cu Gavril Tudoraş. Parcarea e de 466 de metri pătraţi, cu trotuare de 200 de metri pătraţi, stradă de 400 de metri pătraţi şi accesul la cinci scări de bloc modernizat cu pavaj”, a spus viceprimarul. Harşovschi a spus că de săptămâna viitoare demarează lucrări în cartierul George Enescu. Se vor face două parcări de 700 respectiv 900 de metri pătraţi adiacente blocurilor E66, E67, E68 şi E80. Tot săptămâna viitoare, a spus vicele, va începe modernizarea străzii Scurte în suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, a trotuarelor în suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi şi amenajarea a 48 de noi locuri de parcare.

Harşovschi arată pisica firmei care se ocupă de întreţinerea străzilor din Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava