Concert pascal
MOPAN Suceava

Hortifruct, cel mai mare producător de conserve din România, anunță o creștere a producției în 2023 de peste 20 milioane de conserve, sticle și borcane, față de 2022 când producția a fost de 15 milioane de unități . Se estimează aceste cifre datorită creșterii producției, deoarece Hortifruct a plantat la începutul anului mai multe legume decât anul trecut.

Așteptările au fost confirmate chiar de la primul produs recoltat: mazărea verde de grădină care are deja o creștere de 62% față de anul trecut.

Hortifruct are în portofoliu brandul Naturelo și produce pentru parteneri brandurile: Cămara Noastră, Freshona, Drag de România, Hanul Boieresc etc. Aceste branduri se vând în magazinele partenere: Lidl, Carrefour, Penny și Profi.

Sortimentele cel mai vândute și de succes din ultimul an, au fost recipientele de la Naturelo cu mazăre verde de grădină și roșii cuburi. Dar, în magazinele partenere se găsesc și roșii întregi sau pasata, fasole păstăi: galbenă sau verde, bulion, pastă de tomate dar și compot de piersici.

Tot Hortifruct a anunțat că în 2023 au apărut conserve și borcane noi: pasata din roșii cherry, pasata cu busuioc, dar și noi sortimente de dulceață și gem din fructe (căpșuni, fructe de pădure, afine, piersici, caise și cireșe).

”Datorită primăverii ploioase, culturile de fructe și legume au dat mai multe roade, deci pot spune că ploaia a fost foarte benefică!”, a declarat Aurel Ștefan, director comercial Domeniile Ostrov.

Hortifruct anunță că problema forței de muncă autohtonă este foarte dificil de rezolvat, dar se încearcă o rezolvare cu forța de muncă din străinătate.

Strugurii de masă de la Domeniile Ostrov

”Strugurii de masă sunt superbi în acest moment, 2023 este unul dintre cei mai buni ani pentru acest sortiment. Din aproximativ 200 hectare de struguri de masă avem: 120 hectare de struguri roșii ”Moldova”, 70 de hectare de struguri albi ”Victoria” (aceștia sunt struguri românești cu boabe mari, cilindrici de până la 750 de grame pe ciorchine, în plus este cel mai rezistent soi la păstrare și transport) și 20 hectare de struguri albi ”Italia”, declară Marius Comșa, director inginer agronom.

Domeniile Ostrov estimează că recoltarea strugurilor de masă va începe pe 1 august, cu o producție excelentă, între 25 și 35 de tone la hectar, deoarece am avut precipitații suficiente, cu peste 20% mai mari de media anuală normală.

Producătorul Domeniile Ostrov a încheiat un parteneriat cu pilotul Cristian Velciu

Domeniile Ostrov promovează consumul de fructe atât în media cât și în parteneriat cu pilotul de karting Cristian Velciu. La 13 ani, Cristian este deja dublu campion al României și pune succesele sale și pe seama alimentației corecte, a consumului de fructe și legume sănătoase de la producătorii români distribuiți de Domeniile Ostrov și de Organizația de producători Hortifruct.

Sloganul sub care s-a parafat colaborarea este ”Fructe pentru Campioni!”.

Despre Organizația de producători Hortifruct:

Organizația de producători Hortifruct colaborează cu marile lanțuri de magazine precum, de exemplu Lidl sau Kaufland, dar are desfacere și către micii distribuitori care livrează produsele în piețele tradiționale din România.

Livrările de legume și fructe românești estimate către Lidl și Kaufland pentru un an calendaristic depășesc 18 mii de tone.

Organizația mai are în portofoliu și comercianți ai fructelor și legumelor precum căpșuni (10 hectare), pepeni și dovleci (40 hectare), legume de câmp și legume de seră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava