Pe 15 februarie s-a inaugurat cea mai ambitioasa investitie in turism de pe piata suceveana—Hotel Sonnenhof, cu 58 de camere duble clasificate la 4 stele si Restaurantul Mosaik cu cca 160 de locuri.
Inceputa in anul 2005, investitia s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro din surse proprii si surse bancare.
Potrivit reprezentantilor hotelului, ideea construirii acestui hotel a venit atunci cand s-a constatat ca exista o bresa pe piata serviciilor de top, atat pe piata hoteliera, cat si pe cea de restauratie. Avand experienta anterioara cu Restaurantul Latino (ce s-a dovedit a fi un proiect de succes), s-a considerat ca se poate implementa acelasi nivel de calitate, gandind lucrurile la o scara mai mare.
Atat conceptul de promovare a hotelului, cat si cel al restaurantului pun accentul pe un nivel de servicii ridicat, dar si pe atmosfera destinsa si distinsa.
Design-ul camerelor de hotel si al spatiilor publice, se concentreaza pe ideea de hotel-gradina, cu tonuri de verde si motive vegetale, iar decorul restaurantului doreste sa redea atmosfera calda a unei case primitoare, situata undeva intre granitele vechiului Imperiu Austro-Ungar.
Arhitectii au fost doamna Elena Hison si domnul Adi Mocanu pentru constructia in sine, domnul Andu Marginean pentru design-ul camerei, iar doamna Claire Salavert a fost arhitecta peisagista franceza ce a realizat spatiile verzi si fluxurile exterioare. Dintre furnizorii de renume, putem cita firma austriaca Bauer (pentru design-ul interior al receptiei, restaurantului si al Salzburg Saal), firma austriaca Kienpointner ce a realizat toate decorurile interioare din lemn si firma germana Wamsler pentru dotari bucatarie.
Clientela hotelului este estimata a fi in proportie de 60% business, 40% clientela „leisure” (de vacanta), aceasta din urma fiind formata probabil, in proportie de doua treimi, din turisti de peste hotare. Clientela restaurantului va fi evident formata din oaspetii hotelului si in proportie destul de mare din clientela locala, atrasa de maestru in arta culinara Raphael Beringer, bucatar de 2 stele Michelin, ce va coordona si forma echipa bucatariei restaurantului.
In concluzie, Sonnenhof Hotel si Restaurantul sau, Mosaik se doresc a fi un produs cu o viziune noua si dinamica asupra serviciilor hoteliere si de restauratie.

Hotelul Sonnenhof si Restaurantul Mosaik - Cea mai ambitioasa investitie in turism de pe piata suceveana, 3.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (2 votes cast)
Turism
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava