Concert pascal
MOPAN Suceava

Organizaţia de Tineret a PDL Suceava a organizat pe data de 17 februarie 2012 o acțiune prin care mai mulți tineri au donat sânge Centrului de Transfuzii, în cadrul campaniei naționale desfășurate sub sloganul ”Donează sânge. Salvează vieţi!”
Tinerii democrat – liberali suceveni au avut pentru prima dată o astfel de inițiativă în anul 2002, iar de atunci această acțiune de donare de sânge se desfășoară în fiecare an.
În anul 2011, conducerea centrală a OT-PDL a decis ca această acțiune să se desfășoare la nivel național, concomitent în toate cele 48 filiale județene, în urma propunerii președintelui organizației de la Suceava, care este și vicepreședinte al OT-PDL România.
Astfel, în perioada 17 – 18 februarie, acțiunea se desfășoară peste tot în țară, în funcție de programul de lucru al Centrelor Județene de Transfuzie.
La Suceava au donat sânge 52 tineri democrat – liberali din municipiul reședință de județ, precum și din Fălticeni, Gura Humorului și Rădăuți.
Campania noastră reprezintă mai mult decât o acțiune umanitară, cunoscut fiind faptul că pentru fiecare persoană care suferă o intervenție chirurgicală de complexitate medie, alte trei persoane trebuie să doneze sânge Centrului de Transfuzii. De aceea, nu doar că vom continua să donăm sînge și în viitor, ci încurajăm și alți tineri suceveni, fie că sunt sau nu implicați politic, să facă acest gest de care depinde viața multor oameni.

Pentru a contribui la creșterea numărului de donatori, OT-PDL Suceava dorește totodată să popularizeze o serie de informații privind condițiile în care se poate dona sânge, referitoare la starea de sănătate, alimentaţie, etc. Aceste informații detaliate se găsesc pe pagina de internet a organizației noastre, www.otpdlsuceava.ro precum, și pe pagina de Facebook a organizației județene (OT-PDL-Suceava-Organizata-Judeteana)
Precizăm faptul că bonurile de masă primite, în condițiile legii, de către donatori, în valoare de 63 lei fiecare, la care se va adauga și o sumă de bani strânsă din contribuțiile proprii ale membrilor OT-PDL Suceava, vor fi folosite pentru a cumpăra alimente ce vor fi donate, în cursul aceleiaşi zile, Centrului social de noapte şi reinserţie socială a persoanelor fără adăpost de pe lângă Biserica „Sfânta Vineri” din Suceava, care oferă hrană și adăpost pentru aproximativ 40 de oameni fără locuință.
Valoarea alimentelor donate (pîine, ulei, zahăr, făină, lactate, conserve, etc) este de aproximativ 4000 lei.
Considerăm că mai ales în această perioadă, când condiţiile meteo extreme îi afectează pe foarte mulţi dintre semenii noştri, trebuie să ne mobilizăm şi să încercăm, prin resursele proprii de care dispunem, să le fim aproape celor care au nevoie de ajutor.

Preşedinte OT PDL Suceava,
Lucian Harşovschi

Tinerii democrat liberali suceveni au donat sânge pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava