Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru  săvârșirea infracțiunii de ,,exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă, în zonele de protecție a albiilor, malurilor, construcțiilor hidrotehnice, construcțiilor și instalațiilor hidrometrice sau a instalațiilor de măsurare a calității apelor”, faptă prev. și ped. de art. 93 alin. 2 lit. c, din Legea 107 din 1996 (Legea Apelor) și au dispus indisponibilizarea unui utilaj de exploatare și a unui vehicul de mare tonaj, după o sesizare privind furtul și exploatarea ilegală de balast din albia râului Suceava.

Astfel, la data de 23 februarie, în jurul orei 19:00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Politie Rurala nr. 4 Gălănești a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza de competență a comunei Gălănești se fură balast dintr-o arie a unui curs de apă din zonă. Polițiștii deplasați in regim de urgență și cu operativitate la fața locului, l-au identificat pe un bărbat care manevra un utilaj de încărcare tip Ifron, cu care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava, în bena unei autobasculante. În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține firmă de exploatare sau alte autorizații care să-i permită încărcarea de agregate minerale, acesta susținând că avea nevoie de respectivele materiale în gospodărie pentru realizarea unor construcții. Polițiștii au dispus efectuarea de cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,furt calificat”, faptă prev. și ped. de art. 228, alin.1, comb. cu art. 229, alin. (1), din Codul Penal, iar utilajul de încărcare precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Atât utilajul de încărcare tip Ifron cât și autobasculanta de mare tonaj, au fost ridicate și introduse în depozitul aparținând IPJ Suceava din Stroiești, până la clarificarea situației. După verificările preliminare efectuate la fața locului și administrarea materialului probator, s-a dispus extinderea cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă, în zonele de protecție a albiilor, malurilor, construcțiilor hidrotehnice, construcțiilor și instalațiilor hidrometrice sau a instalațiilor de măsurare a calității apelor”, faptă prev. și ped. de art. 93 alin. 2 lit. c, din Legea 107 din 1996 (Legea Apelor),  fiind  sesizate și Administrația Națională Apele Române și Garda de Mediu, pentru dispunerea măsurilor conform competențelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava