Concert pascal
MOPAN Suceava

Statuia domnitorului Ştefan cel Mare realizată în oraşul Cricova din Republica Moldova a fost dezvelită la finalul săptămânii trecute în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă. Acesta a participat vineri inaugurarea „Aleii domnitorilor” din parcul central din faţa primăriei oraşului Cricova. Consiliul Judeţean Suceava a contribuit financiar pentru realizarea bustului domnitorului Ştefan cel Mare, cea mai impozantă statuie dezvelită vineri, 22 mai a.c., pe noua „Alee a domnitorilor” din Cricova. Niţă a precizat că administraţia judeţeană suceveană a participat la realizarea acestui proiect în Cricova împreună cu toate celelalte Consilii Judeţene din regiunea Moldova din România. Inaugurarea „Aleii domnitorilor” a avut loc în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi un număr impresionant de locuitori ai oraşului dar şi din localităţile învechinate, manifestarea în ziua în care se sărbătoreşte hramul oraşului Cricova.

Vicepreşedintele CJ Suceava ne-a declarat că pe „Aleea domnitorilor” din Cricova au fost dezvelite 11 busturi ale domnitorilor din Ţările Româneşti, cea mai impozantă dintre toate fiind cea a lui Ştefan cel Mare, doar bustul domnitorului având o înălţime de 1,20 de metri. Altărui de bustul lui Ştefan cel Mare au mai fost dezvelite statui ale domnitorilor Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Petru Rareş, Alexandru Lăpuşneanu, Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazu, Dimitrie Cantemie sau Vasile Lupu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a explicat că bustul lui Ştefan cel Mare a fost realizat de un sculptor din Republica Moldova, pentru aceasta administraţia judeţeană virând primăriei din Cricova echivalentul în euro a sumei de 80.000 de lei.

Ilie Niţă a amintit că pentru a putea fi realizat acest proiect, primăria Cricova şi Consiliul Judeţan Suceava au încheiat un acord de parteneriat la finalul anului 2014.
„Evenimentul de inaugurare a Aleii domnitorilor a fost unul unic şi emoţionant, pentru că o astfel de alee nu a mai fost realizată de nimeni pentru a aduce un omagiu înaintaşilor noştri. Asta fără a mai aduce în discuţie că la acest eveniment important au participat personalităţi care fac cinste ortodoxiei, dar şi garda militară, care a dat onorul în cinstea înaintaşilor noştri”, a declarat Ilie Niţă, care a adăugat că „am remarcat că patriotismul este mai dezvoltat în Republica Moldova, şi că naţionalismul este mai ridicat, iar cei de acolo apreciază faptul că au aceleaşi rădăcini cu fraţii lor de peste Prut”.
Ilie Niţă a arătat că la evenimentul care a avut loc în oraşul Cricova a fost prezent şi mitropolitul Chişinăului şi a Întergii Moldove, Înaltpreasfinţitul Vladimir

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava