Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi are obligaţia ca până la sfârşitul acestei luni să monteze „cocoaşe”, benzi rezonatoare şi indicatoare suplimentare în „curba morţii” de pe DN 17, din localitatea Prisaca Dornei, acolo unde trei persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută după ce un TIR încărcat cu lemne s-a răsturnat în curtea unei case, în timp ce se deplasa dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului. În acelaşi loc, în luna mai 2013, alte patru persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un alt TIR plin cu lemne s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case. Decizia cu privire la măsurile care trebuie să fie luate în vederea prevenirii accidentelor în curba respectivă a fost luată miercuri, după o vizită la faţa locului la care au fost prezenţi subprefectul Atanasă Nistor, primarul comunei Vama, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că în zona respectivă trebuie să fie montate benzi rezonatoare, dar şi „cocoaşe” cu o înălţime de maxim 15 centimetri pentru reducerea vitezei.

Astfel, un prim set de benzi rezonatoare cu grosimea de 8, 10 şi 12 milimetri va fi amplasat pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului, înainte de podul de peste pârâul Hurghiş, la limita localităţii Prisaca Dornei. Un al doilea set de benzi rezonatoare va fi montat chiar înainte de curba unde s-au produs cele două accidente mortale. De asemenea, pe acelaşi sens de circulaţie, înainte de curba respectivă, vor fi montate panouri suplimentare cu limitare de viteză la 30 km/h, dar şi indicatoare cu avertizarea „frecvent accidente”. Toate aceste trei măsuri dispuse vor trebui să fie realizate până la data de 25 aprilie 2015 de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. Aceeaşi instituţie trebuie să demareze şi procedurile în vederea achiziţionării şi montării a trei denivelări pentru reducerea vitezei, care vor fi amplasate în zona curbei unde au avut accidentele. „Cocoaşele” vor avea o înălţime maximă de 12 – 15 centimetri, şi vor fi montate după finalizarea procedurilor de achiziţie. De asemenea, primăria comunei Vama va monta în zona respectivă o machetă a unei autospeciale de poliţie.

În „curba morţii” de la Prisaca Dornei vor fi montate „cocoaşe” cu înălţimea de 15 centimetri, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava