MOPAN Suceava

Pompierii militari suceveni au intervenit în cursul zilei de sâmbătă, 4 februarie, pentru stingerea a nu mai puțin de opt incendii care au izbucnit în urma focurilor deschise pentru igienizarea terenurilor şi pentru curăţenia de primăvară. Incendiile au afectat aproape 13 hectare de teren în localităţile Câmpulung Moldovenesc (50.000 mp), Vadu Moldovei (50.000 mp), Vicovu de Sus (10.000 mp), Rădăuţi (5.000 mp), Buneşti (5.000 mp), Mănăstirea Humorului (5.000 mp), Şcheia (2.000 mp) şi Vama (100 mp).

Cea mai complexă intervenţie a pompierilor a fost pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, acolo unde au fost mistuite de flăcări aproximativ 4 hectare de vegetaţie uscată, dar şi un hectar de litieră, plantaţie de molid de un an (pe aproximativ 40 de ari) şi resturi de exploatare forestieră.

Incendiul nu a afectat coronamentul arborilor maturi. „Vântul puternic şi vegetaţia foarte uscată au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, care au afectat parţial şi au pus în pericol întregul fond forestier din zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată. El a adăugat că intervenția a fost una extrem de grea, în condiţiile în care în zonă nu existau surse de apă. Mai mult, terenul accidentat şi greu accesibil a amplificat efortul depus pentru stingerea incendiului de către forţelor care au intervenit, respectiv 26 de pompieri militari, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta, 10 membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, 6 jandarmi şi 4 poliţişti.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava