Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat. ”Legea educatiei nationale din 2011 prevede la Art. 257 alin.(2) faptul ca ocuparea funcțiilor de directori de director adjunct se realizeaza prin concurs național , coordonat de catre Ministerul Educației și Cercetării. organizat prin inspectoratele școlare, conform unei metodologii elaborate de catre MEC și adoptate prin ordin al ministrului. În cazul vacantării funcțiilor de director și de director adjunct, prin încetarea contractelor de management din perioada 9.01.2017 – 9.01.2021 , până la organizarea concursului , dar numai târziu de sfârșitul anului  școlar, conducerea interimară a unităților de învățământ preuniversitar se asigura prin  detașare în interesul  învățământului, conform prevederilor Legii  educației naționale din 2011 . art. 258 , alin . 7 și 8 și a Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin ordin de ministru nr. 5447/2020, art. 20, alin. 10.

Astfel, legislația în vigoare prevede faptul că detașarea în interesul învățământului se face prin decizia inspectorului școlar general , cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanelor solicitate .

Pentru cei 149 de directori cărora le-a expirat mandatul, de la numirea din data de 9 ianuarie 2017, pentru o perioada de 4 ani, nu există noțiunile de inlocuire, de destituire sau de schimbare, ci de final de mandat.

Preocuparea ISJ Suceava a fost de a asigura continuitatea în managementul instituțional a 134  de  inspectori  și  de  directori  adjuncți .  Doar  în   15  cazuri  au  fost  detașate  în interesul învățămâtului alte persoane.

Ori ce încercare de a manipula opinia publică este nefond ată și se întoarce ca un bumerang împotriva celor care au procedat, ani de zile, la înlocuirea pe criterii politice a directorilor.

Activitatea I S.J Suceava nu se bazează pe amenințări , pe răfuieli politice și pe șantaj, demersuri cunoscute foarte bine și puse în practică de reprezentanții PSD”.

 

Inspector școlar general , Prof. Grigore Bocanci

Inspectoratul Școlar Județean Suceava reacționează la afirmațiile senatorului Ioan Stan  , 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava