Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 17-22 iulie, la Paris, a avut loc Congresul Mondial al Alianţelor Franceze, eveniment care marchează împlinirea a 140 de ani de la fondarea primei Alianţe Franceze. Peste 500 de reprezentanţi ai tuturor Alianţelor Franceze din lume, preşedinţi, directori, membri ai Consiliului de Administraţie, alte personalităţi implicate în mişcarea francofonă la nivel mondial, au participat atât la ceremonia de deschidere a lucrărilor congresului din 20 iulie, în sala UNESCO din Paris, cât şi la cele 16 ateliere tematice din zilele de 21 şi 22 iulie, desfăşurate la sediul Alianţei Franceze din Paris şi sediul UNESCO.

Tematica atelierelor a inclus o problematică de interes general: marca alianţa franceză, guvernanţă şi viaţa asociaţiilor, pilotajul strategic şi instituţional, echitate şi diversitate, parteneriate şi organizarea reţelelor la nivel local, schimbarea climatică, tranziţia numerică, patrimoniul cultural imaterial, sportul, media, modele economice…

Edituri prestigioase (Hachette FLE, PUG, Didier FLE, Maison des Langues, CLE International), servicii civice (Serviciul Civic Internaţional OFQJ, La Guilde), instituţii de formare (Académie de Nice, TV5 Monde, Cité Internationale de la Langue Francaise) au oferit informaţii pe tot parcursul manifestării, creând oportunitatea deschiderii unor noi proiecte şi colaborări în cadrul planului de calitate al Alianţelor Franceze.

Vineri, 21 iulie, reprezentanţii Alianţelor Franceze din întreaga lume au fost primiţi la Palatul Elysée de către preşedintele Emmanuel Macron, care a mulţumit pentru serviciile aduse limbii, culturii şi civilizaţiei franceze, pentru angajamentele Alianţelor Franceze în promovarea valorilor universale.

Programul Congresului a inclus două zile de evenimente culturale, prilej cu care participanţilor li s-a oferit oportunitatea de a vizita muzee şi locuri reprezentative din capitala Franţei.

Delegaţia Alianţei Franceze din Suceava a fost formată din profesor univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinte de onoare AFS, Cavaler al Legiunii de Onoare, profesor univ. dr. ing. Valentin Popa, preşedintele AFS, membru al Ordinului Palmes Académiques în grad de Ofiţer şi lector univ. dr. Mariana Şovea, director AFS. La întâlnirea de la Palatul Elysée cu preşedintele Emmanuel Macron, Alianţa Franceză din Suceava a fost reprezentată de preşedintele acesteia, Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesor univ. dr. ing. Valentin Popa.

Întâlnire între președintele Macron și rectorul Popa la Palatul Elysée cu ocazia Congresului Mondial al Alianţelor Franceze de la Paris (foto), 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava