MOPAN Suceava

Prim-ministrul Dacian Cioloș a primit astăzi o delegație de reprezentanți din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de președintele comitetului pentru control și reformă guvernamentală, Jason Chaffetz. Vizita în România a delegației, alcătuită din 11 reprezentanți ai Congresului, face parte dintr-un turneu internațional.

Principala temă de discuție a reprezentat-o evaluarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a rezultatelor acestuia, context în care premierul Dacian Cioloș a reafirmat interesul României pentru întărirea cooperării în cadrul Parteneriatului, subliniind faptul că acesta a livrat deja rezultate în ceea ce privește securitatea şi apărarea, prin  inaugurarea și punerea în funcțiune a scutului antirachetă de la Deveselu, “care este un element important nu doar pentru România şi Statele Unite, dar sperăm noi să devină important şi în dispozitivul de apărare al NATO în regiune,” a declarat premierul Dacian Cioloș, adăugând faptul că “România este un factor de stabilitate într-o zonă destul de turbulentă, marcată de incertitudini, iar datorită poziției strategice poate fi considerată un pilon de stabilitate, siguranță, securitate și aparare a intereselor commune în regiune”.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și aspectele întăririi cooperării economice cu Statele Unite, în special cu privire la investițiile din domenii precum cel energetic, farmaceutic, al infrastructurii, industriei de automobile sau de apărare ș.a. Premierul a subliniat, în acest context, progresul și importanța reformei administrației publice aflată în curs pentru atragerea investițiilor.

Premierul a reamintit, de asemenea,  în cadrul întâlnirii importanța și efectele pozitive din punct de vedere al securitătii și al creșterii economice care ar putea decurge din includerea României în Programul de vize (Visa Waiver Program).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava