Concert pascal
MOPAN Suceava

Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare prin programul INTERREG EUROPE este deschisă începând din 1 martie a.c. până pe 30 iunie a.c. Bugetul pentru acest apel de proiecte este de aproximativ 147 de milioane de euro.

Apelul se adresează autorităților publice naționale, regionale și locale, organizațiilor neguvernamentale și altor organizații care gestionează definirea și implementarea politicii regionale. Proiectele propuse trebuie să vizeze una dintre tematicile:

  • Cercetare și inovare
  • Competitivitatea IMM-urilor
  • Economia cu emisii reduse de dioxid de carbon
  • Mediu și eficiența resurselor

Pe toată durata apelului, se pot depune cereri de finanţare prin intermediul sistemului online iOLF: https://www.iolf.eu/Account/Login?ReturnUrl=%2f. Programul INTERREG EUROPE oferă asistență în elaborarea cererii de finanțare. Cei interesați pot găsi, pe site-ul Programului, idei privind instrumentele de identificare a partenerilor și proiectelor, a evenimentelor dedicate aplicanților, pot urmări videoclipuri cu instrucțiuni, se pot informa cu privire la cele mai frecvente întrebări, pot solicita feedback individual, pot lua parte la diferite workshop-uri și webinarii.

Sesiuni online de întrebări și răspunsuri au loc pe toată durata apelului, în aproape fiecare zi de vineri. Vizitați www.interregeurope.eu/apply pentru a vă înregistra la aceste sesiuni, pentru acces la documente și linkuri utile.

În perioada 22-23 martie a.c., Interreg Europe organizează, la Malta, cel de-al treilea Forum Interregional de Cooperare “Europe, let’s cooperate!” (“Europa, hai să cooperăm!”) Evenimentul se va axa pe acordarea de consultanță potențialilor aplicanți pentru cel de-al treilea apel. Mai sunt puține locuri disponibile, așadar vă invităm să vă înregistrați cât mai curând aici: www.interregeurope.eu/europecooperates.

La nivelul României, programul este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de autoritate națională.

***

Programul Interreg Europe sprijină guvernele locale și regionale din Europa în elaborarea și  dezvoltarea unor politici mai bune, sustenabile, prin crearea de oportunități pentru schimbul de idei, soluții și experiență. Programul oferă până la 85% cofinanțare pentru activități precum vizite de studii sau dezvoltarea unui plan de acțiune și sprijină proiecte cu durata de 3-5 ani,  din cel puțin trei țări europene.

În funcție de numărul de parteneri implicați și de durata proiectului, bugetul mediu total al unui proiect este de aproximativ 1-2 milioane de euro. Pentru a fi eligibili pentru sprijin financiar Interreg Europe, cel puțin jumătate dintre partenerii de proiecte trebuie să activeze în cadrul unor programe operaționale din Fonduri Structurale.

Pentru perioada 2014-2020, în cadrul Programului sunt disponibili 359 milioane de euro, finanțați prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Link-uri utile:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava