Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 12 noiembrie în jurul orei 14:30, politiștii Sectiei 8 Politie Rurala Adancata au fost sesizati direct (telefonic) de catre un barbat din Mitocu Dragomirnei, cu privire la faptul ca fratele sau a agresat-o fizic pe mama sa.

Barbatul care a facut sesizarea în varsta  de 51 ani și   respectiv fratele agresor de

57 ani locuiesc împreuna cu mama lor de 79 ani, în imobilul proprietatea acesteia situat în  Mitocu Dragomirnei.

În jurul  orei 14.00, barbatul de 57 ani, aflandu-se  la locuintă și fiind sub influenta bauturilor alcoolice a avut un conflict spontan cu membrii familiei, context  în care a lovit-o pe mama sa de 79 ani.

Avînd în vedere aceste aspecte, fratele de 51 de ani a intervenit în cadrul conflictului  ncercand sa-l determine pe fratele sau să înceteze actiunea violenta.

Observand comportamentul agresiv al fratelui sau generat de cosumul excesiv de bauturi alcoolice, barbatul de 51 ani a apelat direct la Sectia 8 de politie Adancata, solicitand interventia lucratorilor de politie.

Ajunși la fata locului, politiștii au patruns  în curtea imobilului, identificand apelantul și pe mama  acestuia .

In timp ce politiștii purtau discutii cu cele doua persoane pentru stabilirea situatiei de fapt și a împrejurarilor comiterii faptei, dintr-o anexa gospodareasca  a ieșit barbatul de 57 de ani, care s-a manifestat agresiv verbal și a avut o atitudine ostila.

Avand în vedere faptul ca la nivelul Sectiei 8 Politie Rurala Adancata, barbatul de 57 de ani este cunoscut ca fiind o persoana agresiva, executand  inclusiv o pedeapsa privativa de liberate pentru infractiunea de ,,omor calificat” , cei doi lucratori de politie au securizat zona și persoanele vatamate și au solicitat efective suplimentare pentru o interventie în fortă în anexa în care s-a retras autorul.

Totodata a fost completat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care femeia s-a opus initial emiterii unui ordin de protectie provizoriu, deși situatia de risc  era evidenta .

Politiștii au evaluat riscurile și vulnerabilitatile identificate și au solicitat interventia unei grupe a Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul lnspectoratului Judetean de Politie Suceava. S-a actionat cu sprijinul luptatorilor SAS și autorul a fost imobilizat încătușat și condus la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Suceava, dispunandu-se internarea sa la Sectia de Psihiatrie Burdujeni.

Cu ocazia audierii, barbatul de 51 ani (fratele agrsorului) a solicitat efectuarea de cercetari fata de fratele sau de 57 ani sub aspectul comiterii infractiunii de ,,violentă în familie”.

In cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a doua infractiuni de violentă în familie, cercetarile fiind continuate de lucratorii Sectiei 8 Politie Rurala Adancata.

Cu ocazia audierii batranei de 79 ani aceasta a fost consiliata de catre politiști, prezentandu-i-se cadrul legal și beneficiile ordinului provizoriu de protectie, stabilindu­ se ca exista risc iminent, motiv pentru care a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioada de 5 zile, respectiv din data de 12.11.2022 pana la data de 16.11.2022. Totodata,  sub coordonarea     unitatii  de  parchet,  sunt  continuate  cercetarile, urmand a fi individualizate faptele și a se dispune masuri procesuale fata de autor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava