MOPAN Suceava

Miercuri, 22 ianuarie, începînd cu ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” din Suceava va avea loc o întîlnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija. Managerul Bibliotecii, Gabriel Cărăbuș, a comunicat că manifestarea se va desfășura sub semnul celebrului vers al lui Nichita Stănescu: „Limba română este patria mea”.

Moderatorul evenimentului va fi președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, Alexandru Ovidiu Vintilă.

Organizatorii sînt Consiliul Județean, Biblioteca „I. G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Asociația cultural-științifică „Crai Nou”. Gabriel Cărăbuș a precizat că Nicolae Dabija este un cunoscut scriitor basarabean, membru de onoare al Academiei Române și membru-corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, poet, eseist și prozator, cu o activitate prodigioasă.

Nicolae Dabija este autorul unui număr impresionant de cărți și redactor-șef al săptămînalului „Literatura și Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, care a avut un rol important în lupta de renaștere națională de la sfîrșitul anilor 80. În perioada sa de glorie, revista depășea tirajul de 260.000 de exemplare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava